A Naritáról a Fujihoz – átszállás nélkül

Idén nyáron elindul a Narita Repteret a Fuji hegy lábával összekötő első közvetlen vasúti járat.

A JR East által üzemeltetett Narita Expressz kapcsolódni fog a Yamanashi megyei Fuji Kyūkō vállalat Ōtsuki állomástól induló vonalához, és végállomása a Kawaguchi-ko állomás lesz. Céljuk, hogy kényelmesebbé tegyék az utat a turisták számára, akiknek száma ugrásszerűen megnőtt a Fuji kulturális világörökséggé válását követően. A JR East Hachiōji irodája elmondta, hogy a JR hosszú évek óta együttműködik a Fuji Kyūkōval, és már korábban is volt rá példa, hogy egyes hétvégéken összekötötték a két vállalat vonalait Shinjuku vagy Tokió és Kawaguchi-ko állomások között.

Az új, átszállás nélküli járat július 26-tól szeptember 28-ig közlekedik majd hétvégenként és ünnepnapokon, naponta egyszer oda-vissza. A Narita Reptérről délelőtt 9:15-kor induló vonat, 12:43 érkezik a Kawagichi-ko állomásra. Innen 14:13-kor indul vissza, és 17:29-re ér be a repülőtérre. Az expressz különdíját is magában foglaló jegy 6840 jenbe fog kerülni. A Fuji Kyūkō vonalán belül szinte mindegyik ülés helyjegyes lesz. A vállalatok még megfontolják, hogy októbertől folytatják-e az üzemeltetést.

A JR East július elejétől poszterekkel és fényreklámokkal szeretné népszerűsíteni az akciót a Narita Reptéren.
„Arra számítunk, hogy az átszállás nélküli járat üzembe helyezésével még több látogató érkezik majd a Fuji térségébe” – mondta a Fuji Kyūkō.