Új állomás a Yamanote vonalon

Június elején kezdődtek meg a tárgyalások a Yamanote vonal új állomásának terveiről. Június végén a JR East végre bejelentette, hogy Shinagawa és Tamachi állomás között újonnan létrehozza a vonal 30. állomását. A projekt lassan beindul, az állomást a tokiói olimpia évében, 2020-ban nyitják meg.

Tamachi és Shinagawa állomáson 5 JR vonal fut össze, melyek a két állomás között szétágazva egy “szigetet” fognak közre. A keleti oldalon a Tōkaidō Shinkansen és a Tōkaidō vonal lemenő ága, a nyugati oldalon a Yamanote vonal, a Keihin-Tōhoku vonal, és a Tōkaidō vonal felmenő ága húzódik. A nyugati oldal 3 vonalát keletebbre hozva szeretnék csökkenteni a fölöslegesen közre fogott terület méretét, lebontanának egy soha nem használt felüljárót, és létrehoznák a Yamanote és a Keihin-Tōhoku vonal új megállóját is. Természetesen nemcsak a vasútvonalakat és az állomást, hanem a városrész e környékét is fejlesztenék.

A környék lakossága már el is kezdett vitatkozni az új állomás nevét illetően. A terület helyneveit – Takanawa, Shibaura stb. – javasló hangok erősek, a több táborra szakad lakosság aláírásgyűjtésbe fogott.

Kapcsolódó utazás Japánban:

JR Pass – vasútbérlet Japánban