Híd a hídon – Ueno–Tokió vonal

Jövő tavaszi megnyitását megelőzően először fedték fel a helyi lakosok előtt az új Ueno–Tokió vonal építkezési területét. Az Ueno és Tokió állomást összekötő vasútvonalat azért hozzák létre, hogy az Utsunomiya, a Takasaki és a Joban vonalakról közvetlen eljutási lehetőséget biztosítson Tokió állomás felé. Eddig ezekről a vonalakról Uenoban át kellett szállni a Yamanote és a Keihin-Tōhoku vonalra, ha valaki a Tokió állomásra szerett volna utazni.

Az Ueno és Tokió állomást közötti új, kb. 4 km-es vasútvonalat 6 éve kezdték építeni. A jövő márciusi megnyitó előtt július 12-én mutatták be először az építkezési területet az új vonal mentén lakó helyieknek. Az új vasútvonallal egyrészt kényelmesebbé válik az utazás, hiszen nem kell átszálni, másrészt a Yamanote és a Keihin-Tōhoku vonalak nem lesznek annyire zsúfoltak.

Belvárosi elhelyezkedése miatt nem tudtak elegendő területet biztosítani az új vonalnak, ezért rendhagyó módon az egyik szakaszon a shinkansen magas vasútja fölé másik magas vasutat építettek. A július 12-én bemutatott vasúti híd legmagasabb pontja 20 m-re van a földfelszíntől, a shinkansen közvetlenül alatta fut el. A helyi lakosok fel is mehettek a hídon épült hídra.

Kapcsolódó utazás Japánban:

JR Pass – vasútbérlet Japánban