Repülő nindzsák és kardozó szamurájok

Városnézés Asakusában

Lehet, hogy jártunk már Asakusa városrészben, de így még biztosan nem láttuk! A JTB ugyanis szakítva a hagyományos városnéző programokkal létrehozott egy új, buszos „élmény városnézést”.
A Szamuráj és nindzsa szafari névre hallgató, egyórás buszszínház keretében a részt vevők először érintik Tokió belvárosának nevezetes helyeit. Az érdekességekről egy DJ tudósít angol és japán nyelvű dal- és rap betétekben egészen addig, míg fel nem tűnik a színen egy hagyományos ruhát, oldalán kardot viselő szamuráj és egy talpig feketébe öltözött nindzsa. Japán e két ikonikus alakja letűnt korokból keveredett a mai, nyüzsgő Asakusába.

„A történet szerint a nindzsa ellopta a szamuráj kincsét. Intenzív harc bontakozik ki közöttük, melybe egész Asakusa belekeveredik. Az utca emberei is jelmezbe bújnak, Edo-kori városiak, szusi szakácsok, újságárusok tűnnek elő, még a japán folklór gyakori szereplője, egy kappa is felbukkan. Végül a szamurájnak sikerül sarokba szorítania a nindzsát. Megkezdődik a végső összeütközés… De vajon ki lesz a győztese ennek a mesébe illő harcnak?” – olvashatjuk a program leírásában. Az utasok a buszból figyelhetik az összecsapás kimenetelét, és lehetnek részesei az élő, kosztümös előadásnak. Bár „mozgó színházas” városnézést New Yorkban is szerveznek, Japánban eddig ilyenre nem volt példa. A nagy visszhangot keltő túrát kooperációban megalkotó JTB és SGRS Utazási Iroda nagy számú érdeklődőre számít.

Előadásokat egyelőre augusztus 8 és szeptember 15 között tartanak. A túra péntekenként 15:00-kor és 18:00-kor, szombaton és vasárnap, illetve szeptember 15-én hétfőn 10:00-kor és 14:00-kor indul. Az utcaképre és az előadásra remek kilátást nyújtó A székek és a busz másik oldalán elhelyezkedő B székek foglalhatók. A formabontó városnézésre nálunk is lehet jelentkezni, amíg még vannak szabad helyek!

FOGLALÁSHOZ KERESSE MUNKATÁRSAINKAT!