Rekord sebességgel keltek el a jegyek a legújabb Shinkansenre

Ahogy korábban beszámoltunk róla, március 14-én egy újabb Shinkansen vonallal bővül a japán vasúthálózat. A Hokuriku Shinkansen korábban csak Takasaki és Nagano között közlekedett, tavasztól viszont Toyama és Kanazawa érintésével Tsuruga városába is eljuthatunk a vonalon, ahol 260 km/h sebességű E7 és W7 szériájú vonatok suhannak majd. Japán utasközönség már készül és várja az új Shinkansent. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy az első foglalható jegyeket mindössze 25 másodperc leforgása alatt elkapkodták.

Nagyjából 40 ember sorakozott a fagyos pénteki délután a JR West irodája előtt Kanazawa állomásnál, akik a másnap reggeli jegyeladásra próbáltak maguknak helyet biztosítani. Másnap hajnalban már valóságos tömegek várták, hogy helyjegyet válthassanak maguknak. Végül délelőtt 10 órakor kezdődött meg a jegyeladás, ami 25 másodperccel később már le is zárult, ugyanis minden hely elkelt. A jegyeket személyesen, telefonon és online is megvásárolhatták az utasok.

A vonat első utasai nem a kitartó sorbanállók lesznek. Február 7-8. között 2.800 utasnak volt lehetősége, hogy kipróbálja az új szakaszt a próbautak során. A szerencsés utasokat 216.000 jelentkező közül sorsolták ki.

(Forrás: Japan Today)

Kapcsolódó utazás Japánban:

Japan Rail Pass – japán vasútbérlet