Sorozatcsókoló olaszt fogtak el Wakayamában

Wakayama prefektúra rendőrsége kézre kerítette azt az olasz férfit, aki megcsókolta egy vonaton hölgy utastársa kezét, Gobo városának közelében. Fennáll a gyanú, hogy sorozatcsókolóról van szó, hiszen más, hasonló ügyekhez is kapcsolata lehet – írja az Asahi Shimbun.

A 40 éves, olasz Vincenzo DeMaio a JR Kisei Hon vasútvonalán, Iwashiro és Minabe állomások között csókolta meg a 21 éves áldozata kezét. A nyilvános közháborítással vádolt férfi beismerte tettét: „Semmi kétség, hogy megcsókoltam”. A jog nem tudása bizony senkit nem mentesít a felelősség alól, de a férfi azzal védekezik, hogy fogalma sem volt róla, hogy cselekedte Japánban törvénybe ütközhet. Talán sokaknak furcsa a hölgy felháborodása, de Európától eltérően, a japán kultúrában a kézcsók udvariatlanságnak számít. A sértett felháborodása ettől függetlenül is érthető, hiszen senki sem szereti, hogyha idegenek zaklatják.

A japán rendőrség gyakran találkozik nem mindennapi bejelentésekkel. Ahogy korábban írtunk róla, 2014-ben több mint 8,5 millió telefonhívás érkezett hozzájuk, ezek közül kétmillió egyáltalán nem tartozott a rendőrségre: elnyelte az italautomata a pénzt, elfelejtették az okostelefon jelszavát, vagy például nem volt papír a nyilvános illemhelyen.