Nindzsákkal lendítené fel idegenforgalmát Japán

A nindzsa harcművészek népszerűsítését célzó szervezet kezdi meg a működését idén ősszel Japánban, hogy a külföldi turisták számára még vonzóbb célponttá váljon a 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai játékokra készülő ország.

Az illetékes hatóságok és turistahivatalok összefogásából megszülető szervezet egy honlapot fog létrehozni a nindzsákkal – a japán feudális társadalom „árnyharcosaival” – kapcsolatos információk összegyűjtésére és terjesztésére.

A szeptemberben munkához látó Nindzsa Tanács rendezvényekkel is népszerűsíteni szeretné majd a sötétség és lopakodás mestereit. Az ország különböző prefektúráiból érkezett kormányzók és polgármesterek nindzsának öltözve jelentették be vasárnap Tokióban a szervezet megszületésének hírét.

A kezdeményezők szerint az országhatáron kívülről is jelezték már az igényt egy ilyesfajta egyesített szervezet iránt, mivel jelenleg több különböző csoport dolgozik a nindzsakultúra népszerűsítésén.

A nindzsák történetében fontos szerepet játszó öt prefektúra – Kanagava, Nagano, Mie, Siga és Szaga – is részt vesz a kezdeményezésben, amelynek Ebizo Icsikava japán kabukiszínész is a támogatói közé tartozik.

A legnagyobb japán utazási iroda, a JTB tavaly túrákat szervezett Aszakusza régi tokiói negyedbe, ahol a résztvevők a semmiből hirtelen előözönlő nindzsák és szamurájok utcai harcának lehettek a szemtanúi.

(Forrás: MTI)