A JTB Hungary utazási iroda nyerte az Amadeus turisztikai szolgáltató által szervezett Irodák Viadalát. A többfordulós verseny döntőjében a Travelo magazin olvasói választották az általuk legjobbnak tartott utazási ajánlatot.

A JTB Hungary összeállította azon utazók álomutazását, akik egy „nyaralás” alatt szeretnék megtapasztalni a négy évszakot, ezzel pedig megnyerte az Irodák Viadalát. Az Amadeus utazási irodáknak szóló versenye három selejtező fordulóból, valamint a döntőből állt; mindegyik körben a Travelo olvasói szavazhattak a nekik leginkább tetsző ajánlatra.

A második selejtezőt egy malajziai és borneói, aktív pihenéssel megspékelt úttal megnyerő JTB Hungary a döntőben Németh Kristóf, a Játékszín igazgatójának kérésére olyan utazást állított össze, melynek során egy család 12 nap alatt mind a négy évszakot megtapasztalhatja.

A délkelet-ázsiai, valamint japán utazások szakértője elsőként Finnországba kalauzolná utasait, akik egy jégtörőn tapasztalhatják meg a telet, majd enyhülésként tovább folytatják útjukat Japánba, ahol az ország egyik leghíresebb eseménye, a cseresznyevirágzás köszönti őket – és a tavaszt. Hogy a nyár a felhőtlen pihenésé legyen, a JTB egy karib-tengeri hajóutat kínálna utasainak, hogy végül Dél-Afrikába érve, színpompás őszben érjen véget a 12 napos év.

„A célunk az volt, hogy az összeállított ajánlat a világ több szegletére elkalauzolja – ezúttal virtuális – utasainkat, és ne csak egy kontinens életébe nyerhessenek bepillantást. Az utazás központjának ugyanakkor a japán cseresznyevirágzást tettük meg, hiszen az ország egyik jelképének számító esemény és az ébredő természet egyedülálló és életre szóló élmény mindenkinek. Az összeállított utazás szerencsére tetszett az olvasóknak – köszönjük nekik a támogatást!” – osztotta meg a kulisszatitkokat Simon Karolina, a JTB Hungary kiutaztatási vezetője.

Az Irodák Viadala második helyezettje az Avenida Travel lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az Opál Travel állhatott fel.