Összegyűjtöttünk nektek pár tippet, hogy merre érdemes ellátogatnia azoknak, akik imádják az állatokat és endorfinnal szeretnék magukat szétbombázni. Japánban sok furcsasággal találkozhatunk, úgyhogy ne lepődjünk meg azon sem, ha egy étteremben a sörünket egy majom szolgálja fel, vagy ha kávézás közben sünik támadnak be minket. Okkal mondható, hogy Japán az állatimádók kánaánja, hiszen van itt Rókafalu, Nyulak- , Macskák szigete, szarvas város és még sok más állatkodás…  Ha ezek a helyek még nem szerepelnek a bakancslistádon, akkor érdemes lesz belepakolnod!

Macskamennyország

Tashirojimaban a négylábúak száma jócskán meghaladja a kétlábúakét, lefordítva a macskapopuláció létszáma nagyobb, mint az embereké, így ezt a helyet a Macskamennyország-sziget névvel is szokták aposztrofálni. A helyiek úgy tartják, hogy a cicák szerencsét és gazdagságot hoznak az életükbe, ezért örömmel gondoskodnak a kispajtásokról.

cat3

Forrás: Fubirai ( japán fotóművész)

Nyulak-szigete

Okunoshima szigetén nyuszikat gyömöszölhetünk, simogathatunk és etethetünk.  De sajnos a sziget élete nem mindig volt ilyen felhőtlen, a II. világháború idején katonai bázisként szolgált és mérges gázt állítottak elő rajta.  A fáma szerint a szőrcsomók betelepítése azért történt, hogy kielemezzék a gázok hatását, amely a háború végéig talajba és levegőbe került. Persze a nyuszik köszönik szépen jól vannak és azóta birtokukba vették a szigetet.

rabbit-island-laug_3383823k

Rókafalu

Zao első számú lakói a rókák, itt egészen pontosan hat rókafaj éldegél együtt boldogan. A helyi boltokból beszerezhetünk kizárólag rókák számára készített finomságokat. Mivel a rókák nem házi állatok, ezért óvatosan kell velük bánni, nem szabad kézből etetni őket és kisgyerekkel sem érdemes a közelükbe férkőzni. A japánok szerint a rókák mágikus erővel bírnak, hiszen ők a termékenység, a jólét és a rizs istenének, név szerint a Inari Okami hírnökei.

roka-falu-13

Szarvasok városa

Nara városa amellett, hogy a történelmi műemlékei az UNESCO Világörökség listáján szerepel, más érdekességekkel is szolgál.  Városszerte számtalan szelíd szarvassal találkozhatunk, akik nagyon kedvesen fogadják a szarvas kekszet, melyből be is tankolhatunk számukra a helyi boltokban. Korábban a szarvasokat szent állatként tisztelték, úgy tartották, hogy ők védelmezik a várost és az országot, ezért az állatok legyilkolása halálbüntetést vont maga után. Nara városáról írtunk korábban, a cikk itt található.

kinpeter

Forrás: Kin Péter

Majompincérek

Tokióban a Kajabukija Taverna nevezetű étteremben nagy a nyüzsgés esténként, ez annak köszönhető, hogy két kis makákó a pincér. A szőrcsomók, név szerint Jacsan és Fucsukan az italokról és a meleg törülközőkről gondoskodnak, borravalóként viszont pörkölt szóját fogadnak el a vendégektől. A karrierjük akkor indult el, amikor az étterem tulajdonosa a kezükbe adott egy törlőkendőt és ők kivitték azt a vendégekhez. Azoknak sincs félnivalója, akik rettegnek a majmok által hordozott betegségektől, vagy az agresszívebb egyedektől, hiszen az étterem a helyi hatóságok jóváhagyásával működik.

majom

Forrás: Facebook.com

Forró fürdő

Japánban a Nagano környéki hegyekben leshetjük meg a majmokat fürdőzés közben. Télen a zord időjárásnak köszönhetően a majmok a hőforrásokban melegítik fel lefagyott végtagjaikat és a pancsolást kizárólag a táplálékszerzés időszakára függesztik fel. Korábban írtunk már hómajmokról, a cikk itt található.

Jigokudani-Nemzeti-Park-2

Sün kávézó

Még nem fogytunk ki a tippekből… Tokiószerte találkozhatunk különböző tematikájú kávézókkal, ahol olyan lakókkal barátkozhatunk, mint a macska, a kutya, a bagoly, a héja és a kígyó, de most kiemelnénk a 2016 tavaszán megnyílt sünkávézót. A kávézóban összesen 20-30 sündisznóval játszhatunk. Annak ellenére, hogy a süni nem őshonos faj, házi kedvencnek számít a szigetországban.

kavehaz-1

Forrás: guardian .com