Asako ismét Japánban van és első útja egy rámen-ezdébe vezetett.

asako1

Jelenleg a Pokémon Go a divat a japán fiatalok körében. Asakoék ellátogattak a Shinjuku Gyoen parkba, ahol éppen különleges Pokémon-okat lehetett találni. A park ennek megfelelően szokatlanul tömve volt okostelefonnal a kezükben ide-oda botorkáló, a fűben az iPhone-jukat nyomkodó fiatallal és a még náluk lelkesebb, egyszerre iPhonnal és iPaddal is játszó középkorosztálybelivel. A park önmagában is csodálatos, de ha Pokémon kell hozzá, hogy még többen látogassanak ide a helyiek, ám legyen!

pokemongo

Tokió szimbóluma a páfrányfenyő, ismertebb nevén a gingko biloba.

gongko

Tokió, Shinjuku városrész.

tokio

A pálmafából készült hagyományos japán keféket (tawashi) használhatjuk a bőrünkön is (jótékony hatással van a vérkeringésre), de akár mosogatáshoz is kiváló. A gyártó szerint ez utóbbi esetben még mosogatószerre sincs szükség.

asako_tawashi

Asakoék a Tsukiji halpiacon jártak. A különböző halak, rákok, kagylók, tengeri sünök mellett olyan különlegességeket is beszerezhetünk itt, mint az alkohollal együtt fogyasztandó fugu (halálos mérgű gömbhal)

halpiac_asako

Tsukiji halpiacon. Friss tengeri herkenytű-mix reggelire ajándék miso levessel. A mindössze 5 asztalból álló parányi vendéglőben már reggel 9-kor népszerű amerikai jazz-előadók dalai szólnak. Bárcsak minden nap így kezdődne!

Asako_reggeli

Az Aman Tokyo Hotel 39. emeletén.

tokio2