Rendkívül nagy port kavart a Pokémon GO applikáció.Lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy biztos, hogy nincs olyan ember, aki nem hallott volna az új őrületről, amely már több, mint 100 millió letöltést produkált az Androidos rendszereken. Az Egyesült Államokban körülbelül 21 millió játékos vadászik naponta pokémonokra és számos országba még csak most robban be a játék.

pokemon01

A kép a www.pokemongo.com oldalról származik.

Hol máshol, mint az USA-ban már be is perelték az applikációt létrehozó cégeket, így a Niantic, a Pokémon Company és a Nintendo is elég gyorsan a bíróságon találta magát. A 61 éves new yersey-i lakost az zavarta, hogy a játékosok a hajtóvadászat során becsengettek hozzá, hogy begyűjthessék a kertjében tartózkodó miniszörnyeket. De nemcsak magánlakásokban és kertekben találkozhatunk velük, az Airlington Nemzeti Temetőbe is felfedezhetjük őket. Ha valaki nem szeretné, hogy a lakásában vagy kertjében pokémonokat vadásszanak, azok a Niantic honlapján egy űrlap kitöltésével kérhetik, hogy ingatlanukat zárják ki a játékból.

Angliában egy 26 éves tanárnő mondott fel a munkahelyén, mert sokkal jobb állást talált: pokémon vadász. Igen, ma már hivatásos pokémon vadászként keresi a kenyerét és naponta 18 órán keresztül kutatja a virtuális lényeket. A fiatal tanárnő több telefonon gyűjti egyszerre a pokémonokat, és amikor már eljut egy magas szintre, akkor 1300 dollárnál is magasabb összegért adja el a mobilokat. De nem ő az egyetlen, aki munkát váltott és ezzel foglalkozik. Egy 24 éves új-zélandi férfi hat évnyi kemény munka után úgy érezte, hogy változtatni szeretne életén és valamilyen kalandra van szüksége. Ezért felmondott és azóta az országot járja, hogy megtalálja a játék összes figuráját. Az utazást mindennél jobban élvezi és számos új emberrel megismerkedett meg, akikkel közös hajkurászásba fogtak.

pokémon

A kép a www.pokemongo.com oldalról származik.

Az olimpikon Ucsimura Kohei a Pokémon Go nagy rajongója, viszont megfeledkezett arról, hogy a riói olimpia ideje alatt roaming előfizetést kellene igényelnie, ha ott is vadászni akar. Játékszenvedélyének nem tudott ellenállni így majdnem 1,5 millió forintos telefonszámlát sikerült összekovácsolnia. Persze a japán telefonszolgáltató megkegyelmezett a tornászon, aki ezentúl napi 8200 forintért annyit játszhat a telefonján, amennyit csak akar.

Yokohamában vasárnap startolt a Pikachu Parádé, amelyet 2014 óta szerveznek meg rendszeresen. A Pokémon fesztivál mindig is sok külföldi turistát vonzott, de ebben az évben különösképpen sokan érkeztek a Pokémon Go applikációnak köszönhetően. A mulatságon több ezer pokémon rajongó vesz részt és sokan Pikachunak öltözve járkálnak Yokohama utcáin.

Mi is a Pokémon Go?

A játék során meg kell találnunk a valós világban térkép segítségével a virtuális térben élő pokémonokat. Ezért látunk sok okostelefonjába belefeledkező, mászkáló embert az utcákon.

Szerző: Cseh Ildi