A Happoen kertben három hagyományos japán dologban lehet részünk egy csapásra, ismerkedhetünk a japánkerttel, a bonszaiokkal és részt vehetünk teaszertartáson is, ahol egy csésze zöld teával belekortyolhatunk a japán tradíciókba.

happoen01

A Tokió belvárosában található kert feleleveníti az Edo korszak romantikáját, az ország gazdag szellemiségét és szolgáltatásain keresztül remekül bemutatja a japán kultúrát. A Happoen lenyűgöző látványát neve is alátámasztja, ami egyébként arra utal, hogy a kert minden égtájból gyönyörű.

Ha már ellátogattunk a Happoenbe a teaszertartást semmiféleképpen sem szabad kihagyni. A kertben található teaházban kipróbálhatjuk a tradicionális matcha teát, melyet finom édességek társaságában szürcsölgethetünk. A teaszertartáson megismerhetjük a különböző eszközöket és a teamester mozdulatait figyelve a teakészítés etikettjét. De, hogy honnan is származik ez a szokás? A japán zöld tea fogyasztás a 16. században alakult ki mint egy új művészeti ág. A teaművészet 400 éve élő hagyomány, mely rögzíti az elmúlt korok etikettjét, de közben fejlődik és megjelennek benne a jelen korok sajátosságai, így újabb teakészítési módokat és teaeszközöket alkalmaz.

tea

A kertben lévő étteremben érdemes benevezni egy ebédre vagy vacsorára, hiszen a finom ételek és a pazar panoráma kombinációja mindenkit elbűvöl. A kertben shintó és nyugati stílusú esküvőket is szoktak tartani, sőt a világ számos pontjáról érkeznek fiatal párok, hogy itt kössék össze életüket. Azok, akik meditálni szeretnék a kertben lehet, hogy csalódni fognak, mert a Happoen sokszor nyüzsgős.

happoen03

Szerző:  Cseh Ildi

Kapcsolódó körútjaink:

Momiji ExkluzívA japán vidék csodái- őszi exkluzív nagykörút

Wabi-Sabi: Körút a japánkertek birodalmába