Lehetünk akár kezdő bringázók vagy igazi sportemberek, Japánban biztosan találunk olyan kerékpártúrát, ahol kedvünk szerint tekerhetünk. Komótosan vagy éppen a hátarainkat feszegetve szelhetjük a kilométereket miközben a tájban gyönyörködünk. Összegyűjtöttünk nektek 5 remek kerékpárutat, melyek szebbnél szebb helyeken vezetik a bringázókat.

Imabari és a Shimanami Kaido Kerékpárút

A 70 kilométer hosszú, abszolút überelhetetlen Setouchi Shimanami Kaido bicikliutat a kerékpárosok paradicsomának is nevezik. A káprázatosan szép útnak Hiroshimából vagy akár Onomichiból is nekivághatunk. A cél Imabari, és az idáig vezető út összesen 6 szigetet szel át. Az út során a Kurushima-hídon tekerhetünk, ami 4 kilométer hosszúságával a világ leghosszabb felfüggesztett hídja, emellett a Seto-beltenger Nemzeti Park  gyönyörű látképe is a szemünk elé tárul. Az úton 14 bicikliállomással találkozhatunk, ahonnan bringát bérelhetünk. Ha már meguntuk a tekerést vagy elfáradtunk, visszaadhatjuk a kerékpárunkat,  és felpattanhatunk egy buszra. Az utat több részletben is letekerhetjük, hiszen van lehetőség kempingekben vagy akár vendégházakban tölteni az éjszakát.

l_180945

Awaji-sziget

Az Awaji-sziget a legnagyobb a sok sziget közül a belső tengeren, közel helyezkedik el Kobéhoz és Oszakához. Ha az ember csak egy hétvégét szeretne bicajozással tölteni, akkor nem érdemes tovább keresgélni. Ez az út tökéletes egy két napos túrához 150 km-es hosszúságával. Már a szigetre vezető út is gyönyörű, hiszen egy hidat kell átszelnünk ahhoz, hogy megközelítsük. A szigeten élvezhetjük a tenger látványát, a japán épületek változatosságát és a virágba borult mezők szépségét. A környéken a kezdő túrázókra is gondoltak: a turisták számára kerékpártanfolyamokat is szerveznek.

l_143567

Nasu, Itamuro és Kuroiso

Érdemes nyeregbe pattani és felfedezni a Tochigi prefektúrát. A túraútvonal egyre népszerűbb, hiszen Tokióból könnyen megközelíthető, és a rövid túráktól kezdve a vádlinkat megerőltető változatokig számos biciklitúra közül választhatunk. A Nasu-hegy egyébként melegvizes forrásairól ismert és rendkívüli látvánnyal bír.

Nasu01

Moriyama, Omihachiman és Hikone

A helyiek Kotonak nevezik ezt a régiót, ami annyit jelent „a (Biwa-)tó keleti része”. A terület a tó csodálatos vízpartjának köszönhetően nagyon népszerű. Nevezhetjük a japán Balaton körútjának is, mert a hosszúsága stimmel, csak éppen itt a Biwa-tó körül kell tekerni. Út közben érdemes bekukkantani Kusatsuban a Biwa-tó Múzeumba, ami elrepít minket a tó ősi történelmébe.

biwa_tó

www.youtube.com

Zao Eco Line

Ez az út, a Zao Eco Line keletet és nyugatot köti össze a Zao-hegy területén keresztül, így összekapcsolja Miyagi és Yamagata prefektúrákat. Az út az Okama-tónál vezet el, ahol a látvány verhetetlen. Úgy érezhetjük magunkat itt, mintha épp a Marsra toppantunk volna be. A tó zöldeskék színe, nyáron a zöld, ősszel a sárga és a piros levelek teljesen elvarázsolják a turistákat.

zao

www.lakescientist.com