A havi rendszerességgel megszervezett Japánspecialista Klubunk célja, hogy egy kellemes vacsora keretében osszuk meg az elmúlt évek során összegyűjtött tapasztalatainkat egy meghívott szakértő bevonásával. A szeptemberi klubesten Vida Március Mitsuki a Momijiről tartott egy érdekes előadást, közben vendégeink három nagyszerű szakéval ismerkedhettek meg.

Vida Március Mitsuki előadása a Momijiről

Ismét telt házunk volt és már vannak rendszeres „Klublátogatóink” is, akiknek nagyon örülünk!

A vacsora már tálalva

Egy kis meglepetés a vendégeknek
A Japánspecialista Klub vacsorát az Intercooperation Zrt. szponzorálja, mely évtizedek óta jelen van a magyarországi ital forgalmazásban. A képviselt prémium márkák mellett tradicionális japán italok is szerepelnek a termékválasztékukban.
A klubesten ezeket a szakékat kóstolhattuk meg:
Ozeki Hana Fuga Yuzu
Egy ital, amelyben keveredik a yuzu, a japán citrusféle frissessége és az ősi japán ital, a szaké hagyományos ízvilága. Pezsgése, citrusossága és édes íze felfrissít mindenkit. Tradicionális és nagyon mai egyszerre, pont olyan, mint Japán.
Ozeki Junmai
Azoknak ajánljuk, akik a hagyományos ízvilágú szakét szeretnék kipróbálni. Testes íz és kiegyensúlyozott aroma jellemzi. Akiknek nincs ínyükre, hogy melegen kell fogyasztani, azok hűtve is ihatják. Tökéletes sasimihez, sushihoz, tempurához, grillezett halhoz és BBQ-hoz.
Gassan Junmai Ginjo Szaké
Prémium kategóriás tiszta rizsbor. A hófödte japán hegyek ihlette kristálytiszta, lágy szaké, melyet frissítő, mély aroma jellemez. Leginkább hűtve fogyasztják.
A szaké – hasonlóan, ahogy az európai kultúrában a bor – szakrális jelentőséggel bírt, fontos szerepet játszott és játszik a mai napig is a sintó és buddhista szertartásokon. Széles körben bő 300 éve fogyasztják.
Kapcsolódó utazás Japánban:
Fushimi Inari-taisha és szake kóstolás
Vásárlás a Nishiki piacon, szake kóstolás és szusi készítés