A havi rendszerességgel megszervezett Japánspecialista Klubunk célja, hogy egy kellemes vacsora keretében osszuk meg az elmúlt évek során összegyűjtött tapasztalatainkat egy meghívott szakértő bevonásával. A szeptemberi klubesten Vida Március Mitsuki a Momijiről tartott egy érdekes előadást, közben vendégeink három nagyszerű szakéval ismerkedhettek meg.

marcius-fb

Vida Március Mitsuki előadása a Momijiről

wp_20160915_19_13_07_pro

Ismét telt házunk volt és már vannak rendszeres „Klublátogatóink” is, akiknek nagyon örülünk!

wp_20160915_20_17_13_pro

A vacsora már tálalva

wp_20160915_20_47_34_pro

Egy kis meglepetés a vendégeknek

 

A Japánspecialista Klub vacsorát az Intercooperation Zrt. szponzorálja, mely évtizedek óta jelen van a magyarországi ital forgalmazásban. A képviselt prémium márkák mellett tradicionális japán italok is szerepelnek a termékválasztékukban.

A klubesten ezeket a szakékat kóstolhattuk meg: 
Ozeki Hana Fuga Yuzu

Egy ital, amelyben keveredik a yuzu, a japán citrusféle frissessége és az ősi japán ital, a szaké hagyományos ízvilága. Pezsgése, citrusossága és édes íze felfrissít mindenkit. Tradicionális és nagyon mai egyszerre, pont olyan, mint Japán.

szaké01

Ozeki Junmai

Azoknak ajánljuk, akik a hagyományos ízvilágú szakét szeretnék kipróbálni. Testes íz és kiegyensúlyozott aroma jellemzi. Akiknek nincs ínyükre, hogy melegen kell fogyasztani, azok hűtve is ihatják. Tökéletes sasimihez, sushihoz, tempurához, grillezett halhoz és BBQ-hoz.

szake2

Gassan Junmai Ginjo Szaké

Prémium kategóriás tiszta rizsbor. A hófödte japán hegyek ihlette kristálytiszta, lágy szaké, melyet frissítő, mély aroma jellemez. Leginkább hűtve fogyasztják.

szaké3

A szaké – hasonlóan, ahogy az európai kultúrában a bor – szakrális jelentőséggel bírt, fontos szerepet játszott és játszik a mai napig is a sintó és buddhista szertartásokon. Széles körben bő 300 éve fogyasztják.

Kapcsolódó utazás Japánban:

Fushimi Inari-taisha és szake kóstolás
Vásárlás a Nishiki piacon, szake kóstolás és szusi készítés