Japánban a tradíció sosem megy ki a divatból, de ez nem jelenti azt, hogy ne születne újra. Mióta a kimonó igazi áttörését a Heian-kor 794-ban meghozta, a viselet számos változatával találkozhattunk. Cikkünkben bemutatunk 5 innovatív tervezőt, akik újra szabták a hagyományokat és egyedi kimonókat hoztak létre.

Bájos Punk: Tsukikageya

A tervező, Natsuki Shigeta azoknak ajánlja kreálmányát, akik nem szeretnének elveszni a tömegben, van saját stílusuk és szeretik kombinálni a luxus- , az utcai és a vintage márkákat. A tervező azt szeretné, ha ruhájától a viselői még jobb hangulatba kerülnének. Ebben az évben a kézzel rajzolt motívumok a befutók Shigetánál. Aranyos cicákat, kaomojikat (japán hangulatjel) visz fel a kimonókra, amelyek punkos kiegészítőkkel rendkívül szexi összhatást alkotnak.

Ár: kb. 50.000 jen

tsukikageya

Jotaro Saito

Tökéletes azoknak a férfiaknak és nőknek, akik a kiváló minőségű darabokért vannak oda. Az elegáns dizájn átformálta a hagyományos kimonót, amely így egy modernebb viseletet alkot. Saito új kollekcióját az animés és a hagyományos japán szubkultúra inspirálta.

Ár: kb. 60.000 jen

jotaro-saito

A geometria géniusza: Takahashi Hiroko

Annak ellenére, hogy Hiroko anyagmintái a körök és a vonalak együtteséből áll össze nagyon messze állnak az unalmastól. A tervező bizonyos határokon belül szeretné felfedezni a korlátlan lehetőségeket és játszik a kimonó merev szerkezete körül. Hiroko geometriai formái sose lesznek divatjamúltak, és színválasztásai is megdöbbentőek.

Ár: kb. 60.000- 120.000 jen

takahashi-hiroko

Művészi inspiráció: Super Seven

Egy igazi fiatalos stílus azoknak, akik kedvelik a Jackson Pollock-szerű dizájnt.

Elhagyva a hagyományos mintákat, a Super Seven elkészített egy észbontó színes yukatát, mely rendkívül jól jöhet például fesztiválokra. Ebben a ruhában biztosan kitűnik az ember lánya a tömegből.

Nana Watanabét, a márka kreatív vezetőjét a ruhadarab készítése során az akvárium, a halak és a korallok látványa ihlette.

Ár: kb.: 30.000 jen

super-seven

Edo találkozása a kövekkel: Rumi Rock

A rock ’n’ roll yukata éles mintáival és színeivel minden figyelmet rabul ejt. A modern kinézet ellenére Shibasaki erősen fókuszált a hagyományos termékekre, ezért aggaták rá a jelzőt, hogy az „Edo találkozása a kövekkel”.

Ár: kb.: 30.000- 50.000 jen

rumi-rock

Forrás: www.tokyoweekender.com/2016/09/kimono-yukata-trend-report-2016