Tokióban és Japánban már mindenki halloween-lázban ég, hiszen az ország nemcsak október 31-én alakul át egy zombiparádévá, már pénteken elkezdődnek az őrületes és félelmetes programok. Rengeteg turista látogatja meg ebben az időszakban Tokiót, hogy szellemekkel, boszorkányokkal és démonokkal ünnepelhessen együtt.  Na de lássuk, hogy milyen programokból válogathatnak a következő napokban:

Creepy és gótikus parti – Péntek

A Whistlebump partiban összetömörülnek Tokió hedonistái, és egzotikus táncosok, illetve világklasszis DJ-k társaságában engedik ki a fáradt gőzt a Christon Caféban. A mostani év témájának a creepy és gótikus stílust választották, úgyhogy biztosan sok vérfagyasztó jelmezzel találkozhatunk a partiban.

dsf

Libabőrös program – Szombat

Ha valaki borzongani akar a félelemtől, az feltétlenül látogasson el Shibuyába, a Human Trust Cinemába, ahol megnézheti a világ félelmetesebb filmjeit. Olyan filmek kerülnek vászonra, mint a ”The Forest”, amelyben a Trónok Harca című sorozat egyik sztárja, Natalie Dormer is szerepel. Főhősnőnk a filmben elveszett ikertestvérét keresi a Fuji lábánál lévő erdőben, ahol már sokan öngyilkosok lettek…

the-forest

Tokió Tarot találkozó – Szombat

Szombaton megtudhatjuk, hogy mi fog velünk történni a jövőben. Aki érdeklődik a tarot kártya és az ezotéria iránt, az elmerülhet a spiritualitásban a Tokiói Tarot csoportnak köszönhetően.

tarot

Halloween Parádé – Vasárnap

A Kawasaki Halloween parádé az idén ünnepeli 20. évfordulóját 2500 gúl és kobold társaságában. A jelmezesek vasárnap délután szelik át a város utcáit. A hétvégén több felvonulás ist szerveznek és a Star Wars rajongók nagy örömére  Csillagok Háborúja felvonulás is lesz.

kawasaki_halloween_parade

Universal Studió Halloween – Hétfő

Az Universal Studios Japan elhozza Oszakába kedvenc szörnyeinket a mozivászonról. Ha Drakulával és a Farkasemberrel nem is, de Alienekkel, Predátorokkal és Freddy-vel biztosan találkozhatunk november 8-ig.

halloweenhorrornights

Forrás: blog.gaijinpot.com; facebook.com