November utolsó hétvégéjén a Lurdy-ház rendezvényközpontjában, a Társasjátékok Ünnepén kipróbálhatunk egy nagyon cuki japán társasjátékot a Gémklubnak köszönhetően.  A Takenoko nevű játék egy kis haspók pandamaciról és egy kertészről szól, aki azzal foglalatoskodik, hogy a csodaszép kertben megfelelő mennyiségű bambuszrügyet növesszen a pandának.

takenoko5

A japán császár udvarában járunk, akit a kínai uralkodó a béke jeléül egy szent állattal, mégpedig egy óriás pandával ajándékozott meg. A császár minket bízott meg, hogy a kert gondozása mellett a pandáját is ápoljuk. A parcellán az öntözőrendszer segítségével egyre több és több zsenge bambuszhajtást növeszthetünk, de gondolnunk kell a panda csillapíthatatlan étvágyára is!

Nincs is más dolgunk, mint körbeülni a játékostáblát, ahol a panda és a kertész várja irányítóinak utasításait. Abban vetélkedünk egymással, hogy melyikünk teljesít magasabb pont értékű feladatkártyát.

A Társasjátékok Ünnepén egyébként, több mint 300 asztal és több mint 1000 társasjáték várja a társasozni vágyókat. Lesznek családi, logikai, stratégiai játékok, amelyeket a nagyteremben próbálhatunk ki. Az előtérben pedig meg is vásárolhatjuk a kedvenc társasunkat.

A Társasjátékok Ünnepéről itt olvashattok bővebben: https://nebuloalapitvany.hu/tarsasjatekok-unnepe-2016/

plakat_a4-01-1