JR West – Twilight Express Mizukaze

A JR West vasúti társaság  2017 júniusától luxusvonatot indít, amely ára a csillagokat veri: egy fürdőkáddal  rendelkező, majdnem egész kocsit jelentő két- és négyfős luxusfülkébe szóló jegy ára 560 ezer és 1,25 millió jen között mozog. A jegyeket elővételben december 5-től vásárolhatjuk meg. A szerelvény 10 vasúti kocsiból áll és összesen 30 utas számára biztosít luxus körülményeket.

A berendezés stílusa art deco, melyet 21. századi modern elemekkel bolondítottak meg, hangulatosan kialakítva így az étkezőt, a hat hálókocsit, és a két panorámás kocsit.

A Twilight Express Mizukaze útja során érinti Kiotót, Onomichit, Kurashikit, Miyajimaguchit, Iwukanit és az út egészen Shimonoseki városáig tart.

mizukaze-dining

mizukaze-double-room

mizukaze-interior

mizukaze-sightseeing-carriage-low

JR East – Train Suite Shiki- Shima

JR East japán vasúti társaság is előáll egy luxusvonattal a jövő évben. Szállodai kényelemben lehet részük az utasoknak a 10 vasúti kocsiból álló szerelvényen, amely összesen 34 utast képes szállítani. A vonat Tokiói Ueno Állomástól indul és az utasoknak lehetőségül lesz arra, hogy felfedezzék a meseszép helyeket az út során: Nikkót a Tochigi Prefektúrában, Shirakami hegységet az Aomori Prefektúrában, kipróbálhatják az onseneket és meglátogathatják a halpiacokat.

Lounge, étkező kocsi, körpanorámás kilátás és 17 szoba áll majd az utasok rendelkezésére. Az árak itt is borsosak, 320 ezer jentől kezdődnek.

japan_luxusvonat_03

japan_luxusvonat_04-1

suite

shiki-shima-train-cropped

 

Forrás: www.seejapan.co.uk, www.japan-rail-pass.com