A cseresznyevirágzásnak erős kultusza van a szigetországban, a Sakura Ünnep pedig csaknem 1300 éves múltra tekint vissza. A hanami ráadásul a világ minden tájáról vonzza a látogatókat, így nem meglepő, hogy a legnagyobb márkák limitált kiadású, fehér, rózsaszín színekben pompázó termékekkel igyekeznek az ünneplők kedvében járni. Ezek a különlegességek jellemzően már februártól kaphatók a boltokban, hogy kortól függetlenül mindenki gyorsan ráhangolódhasson az ünnepi időszakra. A hanami, illetve az év eleje éppen ezért a gyűjtők igazi kincsesbányája, hiszen kedvenc márkáik olyan kiadásaira tehetnek szert, amelyek máshol egyébként nem kaphatók.

A sörbe is virág kerül

Létezik cseresznyés ízvilágú kóla, amelyből rózsaszín üveges is készül a Sakura Ünnepre. A fák tövében akár egy Sakura ízesítésű lattét, frappucinot, vagy egy fehér csokoládés Sakura jeges italt is szürcsölhetünk. Az italban amaréna meggy szirup található, valamint pépesített Griotte cseresznye és reszelt fehér csokoládéval díszítik. Ilyenkor a sört se hagyják érintetlenül, amelyben cseresznyevirág darabok úszkálnak, míg a felfrissüléshez jól jöhet egy bögre, cseresznyevirág-ízű tea.

Az édes szájúaknak különleges ízélményben lehet része, ha megkóstolják a Sakura macaronokat, amelyek rózsaszínűek, cseresznyevirág és fehércsokoládé díszíti őket, vagy cseresznyekrémmel töltöttek. A díszdobozos Sakura zselében egész cseresznyevirág van, így ajándéknak is kitűnő ötlet. Mindez azonban még nem minden, egy tokiói étteremben ugyanis olyan pizzát is kérhetünk, amit a Sakura inspirált. Ez egy 3 sajtos pizza, vattacukorral a tetején, amelyet mézes gyömbéres sziruppal öntenek le. A gyorséttermek is készültek az ünnepre, és limitált kiadású desszertet árusítanak. Az “Ohanami Party” szett egy cuki dobozt jelent, amelyben apró finom falatokat találunk.

16599973_5f635680d14e1f5fc2e7a13204a44353_wm 1

Szépségápolás és kiegészítő trend a Sakura idején

A több hónapig tartó virágzás időszakában nem csak a látványban gyönyörködhetünk, és Sakura ételeket-italokat fogyaszthatunk, hanem kozmetikumokat és kiegészítőket is vásárolhatunk, ha Japánban járunk. A Sakura ünnepe inspirálta karóra rózsaszín alaplapon cseresznyevirág mintázatú, az órát ezen felül Swarovski kristályok díszítik, és a hagyományos fém szíj rózsaszín bőr szíjra cserélhető. A szépségápolást sem kerülte el a Sakura ihlette termékek. A Sakura white 24 órás hidratáló szérum fehérítő gyöngyöket tartalmaz, amely 5 árnyalattal világosabb bőrt ígérnek használójának és csomagolásában is igazi cseresznyevirág színű. Az ünnep fanatikusai még Sakura hajszárítót is beszerezhetnek, amely extrém külső mellett az alapvető szárító funkciókat tudja.

16600729_b0213ca898d3b3418c7cd3e06147de79_wm garnier

További képek:

2

4

sakura