Európában is rengeteg remek sípálya van, de a tökéletes pályát mégis máshol kell keresnünk! Egészen Japánig kell utaznunk, hogy a világ legjobb minőségű porhavát szánthassunk léceinkkel a hegyek lankáin. Akár kisebb, néhány liftes pályára, akár óriás síparadicsomra vágyunk, Japánban mindent megtalálunk. A technikai felszereltségre, színvonalra nem lehet panasz, hiszen fűtött kabinokban juthatunk fel a hegyre, melyekben kellemes zene szól. A pályák precízen kiépítettek, modernek, rendezettek, ápoltak, az árak elfogadhatóak, a japánok pedig nagyon vendégszeretőek.

nagano_hakuba_sking_21

A Tokiótól pár órára található Hakuba völgy az egyik kedvenc síparadicsom Japánban, tíz központtal és több mint kétszáz pályával. Ideális kezdőknek és snowboardosoknak is. A fekvése egészen festői, ezért is nevezik a japán havas sportok lelkének a helyet.  További érdekessége, hogy az 1998-as Naganói Téli Olimpia alatt több versenyszámot is itt rendeztek.

hakuba_térkép_03

Ha már meguntuk a síelést, akkor fedezzük fel a környéket:

Nagano onsenjei

Ha átfagytunk és egy kis melegségre vágyunk, akkor keressük fel a környék valamely onsenjét, melegedjünk a vízben, csapjuk fel a törölközőt a fejünkre és élvezzük a meleget a havas táj kellős közepén. Olvassátok el korábbi írásunkat, melyben részletesen bemutattuk Nagano onsenjeit.

Merüljünk el Naganóban

Jigokudani Majompark

Japánban a Nagano környéki hegyekben leshetjük meg a majmokat fürdőzés közben. Télen a zord időjárásnak köszönhetően a majmok a hőforrásokban melegítik fel lefagyott végtagjaikat és a pancsolást kizárólag a táplálékszerzés időszakára függesztik fel. Korábban írtunk már hómajmokról, a cikk itt található.

nagano_hot_spring_monkey-2

Matsumoto várkastély

Matsumoto, melynek várkastélya 400 éves múltjával a szigetország legrégebbi kastélyának számít, a Japán Alpokban fészkelő történelem és hagyomány maga. Ez a tradíció érdekesen forr össze a mai, modern városképpel. Matsumoto egyben átjáró olyan természeti kincsek felé, mint a Kamikōchi-fennsík nyugaton és Utsukushigahara, a „gyönyörű felföld” keleten.

nagano_matsumoto_castle

Kapcsolódó utazásunk:

Miyuki – Síelés Japában és tengerpart Dubaiban (csoportos körutazás)

Tokió, Hakuba és a Japán- Alpok – síelés Japánban (egyéni utazás)