Mi lehet egy férfi vágya egy meleg nyári estén? A válasz biztosan az, hogy hideg sört ihasson a haverokkal. Nos, ez könnyen kivitelezhető is, de Japánban tovább álmodták ezt a képet, ugyanis ott a nyár slágere a sör-ízű jégkrém!

sör2

Annak ellenére, hogy a sörfogyasztás kicsit megcsappant az utóbbi időben a szigetországban, a japánok még mindig szeretik saját söreiket fogyasztani, főleg nyáron. Ebben az időszakban szezonális sörkerteket hoznak létre szerte az országban, ahol finomabbnál finomabb söröket vernek a csapra, de nemcsak a folyékony söröket élvezhetjük, hanem a “jégsört” is.
A jégsörök egyébként ténylegesen tartalmaznak alkoholt, úgyhogy kiskorúak nem fogyaszthatják őket. Az úgynevezett “Ice Monster” a legnépszerűbb ilyen termék, mely látszatra is úgy néz ki, mintha egy szépen kicsapolt korsó sör lenne. Van egy jó hírünk azoknak is, akik jobban kedvelik az ízesített söröket. Nekik a „Beer shaved Ice” nevű terméket kell keresniük.

És, hogy merre is kóstolhatjuk őket?
A Beer Shaved Ice-t július 21-től fogyaszthatjuk a Grand Front Oszakában, július 15-től Nagoyában a Gatehouseban, illetve augusztus 2-től Shinjuku Box kávézóban.
Az Ice Moster már most is nagyon kedvelt, ezt bizonyítja, hogy a CNN már 2013-ban az egyik legjobb desszertnek kiáltotta ki.

 
Korábban Aliz, a Japánban élő vloggerünk készített már videót a japán sörökről. A videót megtekinthetitek itt:

Forrás: www.en.rocketnews24.com