Ha Japánban egy igazán autentikus helyen szeretnénk szürcsölgetni a kávénkat, akkor biztosan nem a Starbucksba térünk be, vagy mostantól mégis?  A Starbucks június végén nyitott egy új káprázatosan szép kávézót, melyet egy 100 éves épületben alakítottak ki. A tatami szobás kávézó Japán egykori fővárosában, Kiotóban található, közel a Gion-negyedhez.

startbucks2

starbucks3

A kávézóba betoppanva, akkor úgy érezhetjük magunkat, mintha egy tradicionális kiotói házba érkeztünk volna. Az élményt csak fokozza a kávézóhoz tartozó előkert, japánkert és a kő kézmosó látványa.

Mindenképp ügyeljünk arra, hogy semmiképp se menjünk lyukas zoknival a kávézóba, mert hamar lelepleződünk, ugyanis mielőtt belépnénk a szobába, le kell vennünk a cipőnket.

starbuck5

Ha nem éreznénk elég komfortosnak a tatami matracokat, akkor padokon is ülhetünk és így is élvezhetjük a hely hangulatát.

starbucks6

Japánban rendkívüli népszerűségnek örvend a Starbucks, a cég szebbnél szebb kávézókat nyit szerte az országban. Ezt bizonyítja az is, hogy az új bolt a 27. Starbucks Kiotóban és vele együtt 1260 franchise kávézó üzemel Japánban.

Forrás: www.mashable.com