Nemsokára elkezdődik a momiji Japánban és az idő is tökéletes már az utazáshoz. De, ha Japán utazást tervezünk, akkor érdemes előre összeállítanunk a programunkat, hogy kiküszöböljük annak a lehetőségét, hogy valami pazar dolgot kihagyjunk. Hogy leegyszerűsítsük a választást, készítettünk egy körképet azokról a kiotói helyszínekről, amelyeket érdemes a momiji idején meglátogatni.

Tofukuji templom

A Tofukuji templom az egyik legnagyobb templom komplexus Japánban, melynek története egészen 1236-ra nyúlik vissza. Nem is csoda, hogy az UNESCO már felpakolta a világörökségi listájára.

pixta_14976072_M-1

Kodaiji Zen Templom

Az 1606-ban építette Kita-no-Mandokoro elhunyt férje, Toyotomi Hideyoshi emlékére. A templom káprázatosan szép kertjéről híres és számos turistát vonz. Ha nincs időnk beépíteni a programunkba nappal, akkor se keseredjünk el, mert ősszel késő estig meglátogathatjuk a templomot.

pixta_13529468_M-1-1000x750

Eikando Templom

Nem kell sokáig magyarázni, hogy miért került fel a listánkra az Eikando templom: egy kis hegy közepén helyezkedik el, a kertjében 3000 juharfa él, pazar látképpel és egy tradicionális japán kerttel rendelkezik.

EIKANDO ZENRINJI

Kiyomizu-dera Templom

Az ősi templom az UNESCO világörökségi helyszínei közé tartozik. A templom eredetileg 780-ban készült el, de a mai formáját 1633 nyerte el. Főcsarnokának egy részét és verandáját egy szakadék fölé hozták létre, ahonnan impozáns kilátás tárul elénk Kiotóra.

shutterstock_(Kiotó)

Feltétlenül látogassuk meg este is, mert kivilágítva még gyönönyrűbb.

6

Bishamondo Templom

Ha szeretnénk elkerülni a tömeget és egy kevésbé ismert helyszínen akarjuk csodálni az őszi levelek kavalkádját, akkor látogassunk el a Bishamondo templomhoz.

aflo_AXHA020368

Kifune Shrine

Annak ellenére, hogy nem egyszerű megközelíteni a szentélyt, megéri ide látogatni. Az 1600 éves falak hangulata és a gyönyörű környezet mindenkit feltöltenek energiával.

pixta_18128347_M-1000x667

Arashimaya

“Viharhegy” vagyis Arashiyama remek momijigari helyszín. Ha kicsit különlegesebb élményre vágyunk, akkor akár az Oigawa-folyón úszó hajóról is megfigyelhetjük a színes leveleket.

arashimaya

Daigoji templom

Az 874-ben alapított Daigoji templom, az egyik legnagyobb templom komplexus Kiotóban, akár órákba, vagy egy napba is telhet mire körbejárjuk a helyszíneit. Szintén a világörökségekhez tartozik.

Daigoji

Komyoji templom

1198-ban létrehozott templom híres momijigari helyszín a juharfáinak köszönhetően. Annak ellenére, hogy nem a városközpontban helyezkedik el, nagyon sok turista látogatja meg.

Komyoji

Nanzenji zen templom

A templomot 1264-ben építették egy hegy tetején a Higashiyama negyedben.  Mielőtt betérnénk a templomba át kell mennünk egy hatalmas fa kapun, amely a legpazarabb őszi levélnézős helyre visz minket.

Nanzenji

Forrás: zekkeijapan.com, fastjapan.com

 

Kapcsolódó körutazásunk: Momiji: őszi nagykörút Shikoku érintésével

Kapcsolódó írásaink: Momiji: Misztikum és a természet tisztelete