A japánok nagyon kedvelik a limitált kiadású ízeket és csomagolásokat, így nem is csoda, hogy számos nagyobb márka igyekszik szélesíteni kínálatát valamilyen különlegességgel – akár csak egy-egy ünnep idejére is.

coke-bottles-2

Most a Coca Cola gondolt nagyot és 9-féle új csomagolást álmodott meg, melyek népszerű turista látványosságokat ábrázolnak. A „Slim Bottle” (karcsú palack) City design az ikonikus piros csomagoláson túl, ezúttal 9 város jellegzetes látványosságát viseli, melyek kizárólag az adott helyszíneken kaphatók. 5-féle dizájn – Hokkaido, Tokió, Kiotó, Setouchi, valamint Kumamoto – már júniustól kapható a japán üzletekben, de november 20-tól a kínálat további hárommal bővült. Mind a 9 palack begyűjtése nem kis feladat, de ha szeretsz utazni, és főleg ha igazi Coca Cola rajongó vagy, mindenképpen megéri begyűjteni egy-egy palackkal a helyi szuvenírek mellé.

A Hokkaido-ban kapható palackon olyan motívumok láthatók, mint a sapporo-i óratorony és TV torony, a  Hakodate-ban található Goryokaku torony, Dr. William Smith Clark szobra, aki Hokkaidoban tanárként tevékenykedett a 70-es évek végén, valamint az elmaradhatatlan Hokkaido-ra jellemző hópehely. A palack hátulján pedig feltüntetik a limitált kiadást és az egyes városok nevét.

coke-bottles-42

coke-bottles-44

A kizárólag Tokióban kapható palackon nem meglepő módon a Tokyo Tower, a Szivárványhíd és Shinjuku felhőkarcolói láthatóak.

coke-bottles-14

Japán korábbi fővárosába utazva, Kiotóban is megtaláljuk a helyi palackot, melyen egy maiko (gésa-tanonc) díszeleg, aki éppen a messzi távolban álló Daimonji hegyre tekint. A hegyen látható kanji írásjel pedig a Gozan no Okuribi vagy Daimonji néven is ismert kiotói fesztiválra utal.

coke-bottles-9

A következő helyszín Setouchi, a Seto-beltengerrel, Kyushu, Shikoku és Honshu régiókkal. A dizájn magában foglalja a jellegzetes Itsukushima szentélynél található torii kaput, valamint a Seto Ohashi hidat.

coke-bottles-47

A Kumamoto dizájn fő eleme a 2016-os földrengésben súlyos károkat szenvedett Kumamoto kastély. Ez a palack kizárólag Kyushu szigetén kapható.

coke-bottles-30

A Yokohama prefektúrának készített palackon a kikötőváros nevezetes óriáskereke látható, hajókkal és számos sirállyal övezve, illetve a szigetország 2. legmagasabb épületével, a Yokohama Landmark Towerrel kiegészítve.

coke-bottles-24

A november 20-tól kapható palackok közül az első Saitama, ami Tokiótól egy rövid vonatúttal megközelíthető. A palackon a híres Toki no Kane (az idő harangja) látható, mely Kawagoe fő látványossága, illetve a Chichibu térségben Nagatoronál  manőverező hajósok, akik a hosszú evezőrudakkal kormányozták hajóikat.

coke-bottles-19

A szamurájairól (Oda Nobunaga vagy Tokugawa Ieyasu) ismert Aichi prefektúra mi mást választott volna Nagoya palackjának központi elemeként, mint egy szamurájt, aki a nagoyai kastély előtt vár következő ellenfelére?

coke-bottles-38

Az állatkertje miatt kedvelt Ueno is jól választott. Az ország legrégebbi állatkertje Uenoban található, ahová az itteni pandák miatt a világ minden részéről érkeznek látogatók – a palack központi eleme így az Ueno parkban található Shinobazu tónál bocsát gondozó anyapanda.

coke-bottles-34

Neked melyik palack a kedvenced? Melyik várost látnád még szívesen a  City design szériában?  

Forrás: Sora News24