borító_ajánlatkérő

A japán Recruit ügynökség felmérést végzett a Japánba látogató külföldiek legkedvesebb élményeiről. 5 országból (Kína, Németország, India, Korea és Amerika) 500 külföldit kérdeztek meg mi volt a legjobb élményük, és melyik japán étel ízlett nekik a legjobban. Azt tapasztalták, hogy míg az első kérdés esetén rengeteg az átfedés a nemzetek válaszai között, az ételek tekintetében már számottevő különbségek vannak. A kérdőív nem specifikus helyekre kérdezett rá, inkább az élmény jellegére volt kíváncsi. Az eredmény pedig: a turisták különösen kedvelik Japánban, hogy annyira szélsőséges. Hatalmas városok és nyugodt vidék jellemzi, modern, de közben mégis hagyományos értékekkel bír, a természet összemosódik a nyüzsgő városokkal.

A válaszok országonként a következőképpen alakultak:

Az amerikai turisták leginkább a természet felfedezése miatt keresik fel a szigetországot. Élvezik a nagy sétákat – akár egy hangulatos japánkertben, akár egy zsúfolt nagyvárosban. Egy templomokban és szentélyekben töltött hosszú nap után szeretnek belekóstolni a többfogásos, hagyományos japán ételekbe (kaiseki), olajban sült ételekbe (pl. tempura) és az epres édességekbe.

A kínaiak, akik a Japánba látogató turisták legnagyobb részét teszik ki, nem különböznek olyan sokban az amerikaiaktól – már ami a természet iránti rajongásukat illeti.  A legnépszerűbb helyszín, ami a megkérdezettekben felsejlett: Japán szimbolikus hegye, a Fuji. Emellett a japán vidéki élet megismerése is bekerült a legkedvesebb élmények közé. Az ételek közül a kínaiak egyöntetűen a nyers és főtt tengergyümölcsei mellett tették le voksukat. Az ételek sorrendben a következők: sashimi, a futószalagon érkező sushi, és a bento box.

A német látogatók listája élére a szentélyek és templomok kerültek nyugodt, zen hangulatukkal. Emellett kiemelték a relaxációt is, melynek köszönhetően mindig kipihenten, üdén tértek vissza hazájukba. Ételek tekintetében az első helyen a hagyományos stílusú Edomaezushi végzett, majd a sült garnéla, illetve a tempura.

Az indiaiak nagyra becsülték a természet szépségét és az ország gazdag történelmét, örökségeit, melyeket a templomok és szentélyek is megőriztek. Az ételek közül meglepő módon a szőlő végzett a legelőkelőbb helyen, majd az omurice és végül a japán szendvics, az onigiri.

A koreai látogatók – a németekhez hasonlóan – a pihenést, a felfrissülést helyezték előtérbe, így a városi parkok és onsen fürdők kerültek listájuk élére. Az ételek közül a futószalagos sushi lett a kedvenc, melyet a soba tészta és a sült garnéla követett.

 

Ha meghoztuk az étvágyad és a kedved, hogy Japánba látogass, próbáld ki gasztrotúránkat. Edd végig Japánt Tokiótól Oszakáig!

Forrás: SoraNews 24