Lássuk idén milyen különleges csokoládékat találni a japán üzletek polcain. Egy biztos: nem lenne egyszerű választani!

  1. Csoki a japán történelem kedvelőinek – “Tsuwamono” a tokiói Mary’s édesség üzlettől

Tsuwamono csoki

Forrás: Soranews24

A Sengoku korszak és a szamurájok ihlette csokoládé nem csak történelmi alapokon nyugszik, de még finom is. Mivel a szamurájok a mai napig nagy tiszteletnek örvendenek mind a gyerekek, mind a felnőttek körében; mivel számos legendává vált történet született róluk, a téma kézenfekvő volt Mary’s-nek. 12 különböző csomagolással kapható, többek között Tokugawa, Toyotomi, és Oda neve alatt futó csoki is. Az ízesítések tekintetében is ötletes a kollekció: Nobunaga Oda a történetek szerint rajongott a zöldteáért, ezért a csokoládé Uji Matcha zöldtea ízesítést kapott. Míg Tokugawa Ieyasu csokoládéja Nindoushu szakét tartalmaz (azon a likőrön alapszik,melyre fiának az elmondások alapján titkos receptje volt). Az exkluzív csokoládét a Mary’s házhoz is szállítja, az online boltjukban 2.160 jenért kapható.

      2. Borral töltött drágaság a hokkaidói Royce-tól

rsz_precious_close_up  rsz_tokushu_precious
Forrás: SoraNews24

A Royce minden évben valamilyen különleges csokoládéval készül Valentin napra, melyet pillanatok alatt elkapkodnak, és ez alól valószínűleg az idei év sem lesz kivétel. A „Precious” nevet viselő csokoládé egy sűrű párizsi krémes (ganache) csokoládé puding, mely borral van töltve és igényes kis ehető tálkában, fedővel kapható. A felső réteg olasz vörös bort (San Giorgio Rosso Del Umbria), míg az alsó réteg osztrák fehér bort (Nieusiedlersee Trocken Beeren Auslese) tartalmaz. Ahogy a neve is árulkodik, a „Precious” (értékes) csokoládé szetthez valóban borsosabb áron lehet hozzájutni: 3.294 jent kell fizetni érte.

       3. A „Fly Me To The Moon” desszert tényleg a Holdra repít 

             Roomie_400557_1fly-me-to-the-moon-dessert-nagatoya-japan-6-5a5dfd98ed98b__700
Forrás: Bored Panda

A japánok törekvése a tökéletes esztétikára, a minél részletgazdagabb alkotásra ebben az édességben testesülnek meg. A műalkotás egy Nagotoya nevű édességkészítő mester kezei alól került ki, aki egy kocka alakú zselés desszertet hozzott létre és nem is akárhogyan. Különböző jeleneteket vitt fel a zselébe –  azt ábrázolva, ahogyan egy madár a Hold felé száll. Minden egyes kocka elfogyasztásával előrébb jutunk a cselekményben, mintha egy mozgófilmet néznénk. A különleges édesség íze sem hétköznapi: vörös édesbab pasztából készült zselén alapszik, ezen fekszik egy pezsgős zselé réteg, melyben a figurák citromos zseléből állnak és az egészet vörösáfonya, Japán dió, valamint mazsola dísziti. A mesés édesség 3.500 jenért kapható.

4. Rubinvörös csoki a Kit Kattől

5_39753500961_o 7_27974698109_o
Forrás: SoraNews 24

Az előzőekhez képest kevésbé extravagáns küllemű, azonban újító csokoládéval áll elő a Kit Kat.  Japánban eddig is jellemző volt a cégre, hogy különleges kiadású csokikkal lepi meg a vásárlókat, de most a 4. fajta csokiként emlegetett rubinvörös csokoládét kezdik el árusítani, melyet Ruby kakaóbabból nyernek, és különlegessége a bogyósgyümölcsökre jellemztő karakteres aroma.  Az új  “Ruby Sublime Kit Kat” január 19-től kapható limitált számban a Kit Kat üzleteiben 400 jenért. Valentin nap alkalmából pedig különleges 5, illetve 7 db-os kiadással készülnek, melyet 1.800 és 2.400 jenért vásárolhatnak meg a kiemelt üzletekben.

5. Házi készítésű Sailor Moon csokoládé az igazi anime fanatikusoknak

sc-0 sc-5
Forrás: SoraNews 24

Sajnos készen nem kapni Sailor Moon csokoládét, de a Premium Bandai ötletes formájának köszönhetően házilag könnyen elkészíthető a Holdtündér csokoládé kollekciója, vagy akár jégkocka is a Valentin napi üdítóbe.

 

Melyik csoki nyerte el leginkább a tetszésed? Melyiknek örülnél a legjobban Valentin napon?

Töltsd velünk idén a Valentin napot! Japánspecialista Valentin nap a Sushi Sei Étteremben