A „Mit igyak: kávét vagy teát?” reggeli kérdés mindörökre a múlté

A japán Nagi Kyoto tea – kávé hibridjének köszönhetően soha többé nem kell azon töprengjünk, teával vagy kávéval nyissuk a napot. Ez jó hír mindazoknak, akik mindkettőért egyaránt oda vannak és bizony ébredés után nehéz döntést hozni. A japánoknál sincs ez másként: mind a zöld tea, mind a kávé népszerű ébresztő ital, de gyakran szürcsölgetik a munkaidő közbeni szünetekben is.

nagi kyoto

A Nagi Kyoto éppen ezért gondolt egyet és ötvözte az Uji-ból (Japán egyik legrégebbi teatermő területe) származó zöld teát a Kiotó Nishijin kerületében pörkölt kávészemekkel. A közös őrleményből kivételes keverékek születettek; számszerűen 4 különféle ízkombináció közül válogathatnak a tea és kávé szerelmesei:

  1. Houji – a zamatos és nyugtató hōjicha (pirított zöld tea) és közepes pörkölésű kávé keveréke,
  2. Sen – sencha (korai szedésű, édeskés zöld tea) egy enyhe erősségű kávéval keverve,
  3. Ban – kései szedésű bancha tea és durva őrlésű kávé egyvelege,
  4. Mugi – koffeinmentes kávé, valamint Kochi prefektúrából származó mugicha (árpa tea) (az egyedüli a sorban, mely nem Kiotóból származik)

Az árak 250 jentől (kb. 650 Ft) kezdődnek, mely összegért kipróbálhatjuk a nem-organikus teafilter változatot, de ha ennél kicsit kalandvágyóbbak vagyunk, az organikus 100 grammos őrölt verzió 1200 – 1700 jen (kb. 3.120 – 4.420 Ft) közötti összegért kapható. Sőt, azok, akik március 1. és április 30 között Tokió környékére látogatnak, a Hotel Nikko Narita-ban (Chiba Prefektúra) meg is kóstolhatják a Houji és a Sen kávé-tea kombinációkat.

Forrás: Sora News24, Nagi Kyoto