Ilyen dekoráció mellett Te is biztosan szívesebben metróznál!

A cseresznyevirágzás teljesen megbolygatja, felpezsdíti Japánt: limitált kiadású ételek és italok kerülnek az üzletek polcaira, mindenki hanami-lázban ég, és külföldiek sokasága látogat a felkelő nap országába, hogy megcsodálja a virágba boruló fákat.

Idén a tokiói metró is csatlakozott a sorba különleges díszítésű metró szerelvényeivel, melyekkel a metróhálózattal megközelíthető cseresznyevirágzás-néző helyszínekre hívják fel a figyelmet. A tavaszt idéző ablakmatricák olyan érzést keltenek, mintha virágzó sakura fák között utaznánk, a falon pedig úgy helyezték el a szirmokat, minha felkapta volna őket az elhaladó szerelvény keltette szellő. A szerelvények dekorációjához a hazánkban is bemutatkozó Asahi járult hozzá plakátjaival, melyeken limitált kiadású cseresznyevirág mintás, üveges, valamint dobozos söreit hirdeti. Így talán még a délutáni csúcsidőszakban is élvezetesebb hazazötykölődni a metrón. 🙂

sakura-japanese-train-tokyo-ginza-line-japan   sakura-japanese-train-tokyo-ginza-line-japan-21

sa-01

A kampány jelmondata: „Üljünk fel a metróra és nézzük meg a cseresznyevirágzást!

A Sakura hangulatú metró a Ginza vonalon közlekedik március 12. és április 8. között, de kizárólag 1 ilyen szerelvény jár majd fel-alá, ezért ügyesen kell időzíteni mindazoknak, akik idén Tokióban töltik a cseresznyevirágzást.

Forrás: Japan Times