A japánok ezennel új szintre emelték a sörivást: gyönyörködjünk a felhők közül előbukkanó Fuji látványában, miközben megiszunk egy pohár hideg sört

img_158348_1

A Nagae különleges, kézzel készített fém kiegészítőit egy új Awakumo (szabad fordításban buborék felhő) pohárral bővítette, melyet minden focirajongó, vagy sör imádó biztosan nagy örömmel fogadna a foci VB idejére, főleg miközben végigizgulja a japán meccseket. A Ginga-do márka Fuji hegyet formázó sörös pohárral lepte meg (nem csak) a japán szurkolókat, amiből kivételes öröm lehet sört fogyasztani, de vizuálisan is egy nem mindennapi látványt nyújt.

img_158348_2

 

A miniatűr Fuji hegy a pohár peremén helyezkedik el, így ha teli töltjük sörrel, a hab miatt úgy fest, mintha a Fuji előbukkana a felhők közül. Űrtartalma kicsit kisebb az általunk megszokottnál: 2 dl helyett mindössze 180 ml italt tudunk beletölteni. Bár alapvetően söröspohárnak készült, az alkotók arra is gondoltak, hogy ha átlátszó italt pl. szakét töltünk bele, akkor olyan mintha a tó felszínén tükröződne a Fuji.

img_158348_4

A pohár másik különlegessége, hogy Takaoka városában (Toyama Prefektúra) hagyományos technikával, bádogból készítették. Ez a térség pedig igazán híres kiváló fém művességéről, és egyben a Nagae székhelye is itt található. A fém emellett kiváló alapanyag a pohár készítéséhez, hiszen ellenáll a rozsdának, kiváló hővezető, ezáltal hűtőbe téve pillanatok alatt hideggé varázsolja italunkat. A bádog magas negatív ion tartalma miatt, pedig sokkal lágyabbá és finomabbá teszi az italokat. Ráadásul, a poharat olyan technikával alakították ki, hogy a felszíne kissé göcsörtös, mellyel a sör kiöntésekor több hab keletkezik [Igen, a japánok mindenre gondolnak. – szerk. 🙂 ]
Ha szeretnénk megvásárolni az Awakumo poharat, kicsit mélyebben kell a zsebünkbe nyúlnunk, ugyanis a Ginga-do oldalán 5.500 jenért (kb. 14 ezer Ft) rendelhető meg.

A cég ezen kívül más Fuji alakú termékeket, többek között szakés poharat is árul:

Forrás: SoraNews24