Hagyományos tea szertartás, főzőtanfolyam, baglyos kikapcsolódás és száguldás az utcákon. A TripAdvisor utazók válaszai alapján ezek a legjobb programok, melyeket Japánban kipróbálhat az ember.

Amikor Japánba utazunk, a hagyományos látnivalókon túl még inkább átélhetjük a kultúra színességét az úgynevezett „taiken” (élmény) túrákkal és programokkal, melyek aktívan bevonnak a hagyományos és modern kulturális élményekbe. Mivel tucatnyi program érhető el Japán-szerte, a TripAdvisor összegyűjtötte az értékelések alapján a legjobb 10 programot.

10. Tokyo FooDrink túra (Tokió)

Tsukiji
Fotó: erdelyiphoto

A 3,5 órás túra Tokió étel-, és ital kavalkádjába vezeti be a gasztronómia szerelmeseit, melynek során éttermekbe, utcai árusokhoz és pubokba látogathatnak el pl. a Tsukiji halpiacon és környékén, illetve az Asakusa és Shinjuku negyedekben.

9. Tokyo Miracle biciklitúra (Tokió)

Tokió hatalmas mérete ellenére remek hely a biciklivel való városnézésre. Számos helyi és turista választja ezt a közlekedési formát, hiszen bár tovább tart, mint tömegközlekedéssel bejárni a várost, több látnivaló is tárul elénk. A túra 3 különböző útvonal közül enged választani, mindegyik kb. 3 órát vesz igénybe és Tokió különböző mellékutcáin, látványosságai mellett halad végig.

8. Ebisuya Arashiyama riksa túra (Kiotó)

kyoto-arashiyama-large

Az Ebisuya riksa cég több városban – többek között Tokióban, Kanagawa-ban és Hokkaido-ban –  is megtalálható, de Kiotóban alapították, így az egyik legnépszerűbb útvonaluk az Arashiyama bambuszerdőbe vezet, ami egyben elegáns módja a tradicionális városnézésnek. A túra hosszát tekintve rövidebb-, és hosszabb útvonalat (kb. 2 óra) is kínál.

7. Mayuko konyhája (Tokió)

Rengeteg utazó indul Japánba a kulináris élmények miatt, hogy megkóstolja a hagyományosan elkészített, autentikus japán ételeket. Ezért népszerű Mayuko főzőiskolája, ahol megtanítanak a fogások megfelelő tálalására, az ételek hagyományos elkészítésére, hogy hazatértünk után is megalkothassuk saját konyhánkban ezeket a műremekeket.

6. Kiotó biciklitúra (Kiotó)

A biciklis túrák Kiotóban is igen népszerűek, hiszen elkerülhetők a közlekedési dugók, de közben gyönyörködhetünk a városban. A Cycle Kyoto 3-7 órás, egyénileg kialakított túrái, akár 40 fős csoportoknak is megoldást nyújtanak.

5. Maikoya Oszaka kimono teaceremónia (Oszaka)

kyoto-tea-ceremony-large

A kiotói forgatagot elkerülvén, gyakran választják az utasok Oszakát, ahol megtanulhatják a teaceremónia alapjait és a hagyományos kimono, vagy a könnyebb yukata helyes viselésének szabályait.

4. Machi Taxi (Kiotó)

Bár a legtöbb japán taxi szolgáltató kimerül annyiban, hogy A-ból B pontba szállít, néhány cég felismerte a lehetőséget és utazás közben hasznos tudnivalókkal látja el utasait a városról, annak történelméről, miközben több megállós kalandban részesíti őket a városon keresztül haladva.

3. YUCa japán főzőiskolája (Tokió)

YUCa barátságos főzőiskolája megtanít olyan népszerű ételek elkészítésére, mint a ramen, okonomiyaki, hagyományos sushi és tempura, aranyos karaktereket formáló bento doboz és szezonális japán édességek.

2. Akiba Fukurou (Tokió)

A program neve egy szójáték: az Akiba (Akihabara városrész beceneve, a játékok és anime fellegvára Tokióban) és a Fukurou (bagoly) szavakból tevődik össze, így talán nem meglepő, hogy egy baglyos kávézóról van szó, ami több tucat bagolycsaládnak ad otthont és Akihabara városrészben található.  Egyben Tokió egyik legnépszerűbb állatos kávézója (foglalás kimondottan ajánlott, ha oda szeretnénk látogatni).

1. MariCAR (Tokió)

DSC06330Fotó: erdelyiphoto

Nem túlzás azt állítani, hogy Tokió legnépszerűbb programja a MariCAR, melynél akár csak a videójátékban, gokarttal száguldhatunk végig a belvároson, ráadásul mindezt akár a Mario Kart szereplőinek bőrébe bújva, hiszen jelmezkölcsönzére is van lehetőségünk.

Forrás: SoraNews24