Japánban egy vidámpark jóval többet takar, mint a hagyományos Disney Resort, vagy az Universal Studios: belefuthatunk ninjákba, gokartozhatunk vagy akár átkukucskálhatunk a lábaink között.

Ha a vidámparkokra gondolunk, jó eséllyel a nagy amerikai parkok valamelyik változata jut eszünkbe. Azonban, a TripAdvisor listája Japán tíz legnépszerűbb vidámparkjáról megmutatja, hogy egyrészt más helyekre is érdemes ellátogatni a tokiói Disneyland-en, a tokiói DisneySea-n és az oszakai Universal Studios vidámparkokon kívül. Másrészt pedig, hogy a vidámpark mindenki számára szabadon értelmezhető,  ezáltal más és más teszi igazán vidámmá.

Nézzük Japán 10 legnagyobb népszerűségnek örvendő parkját:

  1. Japán Universal Studios, Oszaka

A repülő dinoszaurusz lovaglás és Japán leglassabb hullámvasútjának otthona. Az oszakai vidámpark látogatottsága jelentősen megugrott az elmúlt évek során, köszönhetően a Cool Japan időszakos attrakcióinak és az egyre több külföldi látogatónak.

pixabay2

universal studio japan universal studio japan harry potter  universal studios japan

  1. Tokió DisneySea, Chiba

Egyike a két Tokión kívül eső Disney vidámparknak Chibában. A vízi világ témára épülő DisneySea-ben rengeteg attrakció található, úgy mint a Jules Verne művein alapuló hullámvasutak, melyek egy igazi kalandon visznek végig egy vulkán belsejében. Ezen túl, megannyi gyönyörű jelmez teszi lehetővé, hogy még azok is elvarázsolva érezzék magukat, akik amúgy nem rajongói a Disney világnak. Így nem is meglepő, hogy a DisneySea-nek sikerült kiütnie idősebb testvérét a nyeregből a lista második helyéről.

flickr3

  1. Tokió Disneyland

Bár a tokiói Disneyland-nek lecsúszni látszik a koronája, mégis számos oka van, hogy miért uralják mégis a Disney vidámparkok a top tízes listákat Japánban, Ázsiában, sőt az egész világon. Többek között a különböző hullámvasútak, attrakciók, élő show műsorok és a különös formájú főtt tojás a park étteremben teszik igazán maradandó élménnyé az itt tett látogatást. Egyes pletykák szerint egy harmadik park is tervben van, de vajon ezzel sikerül visszaszereznie a Disneyland-nek régóta birtokolt koronáját?

IMG_9554
flickr4

  1. Adventure World, Wakayama

A negyedik helyen szerepel Japán eredeti vidámparkjai közül az első, az Adventure World, Wakayama prefektúrában. A vadvilág és szafari park leghíresebb lakói kétségkívül az óriáspandák: itt található a Japánban élő mindössze 9 panda közül 5. A pandák mellett, a park számos izgalmas élő show-val és még éjszakai szafarival is várja a látogatókat.

Kaihin és Youhin

flickr6

  1. Nagashima Spa Resort, Mie

Egy egész napos sikítozás után a hullámvasúton, majd az azt követő nasizás után, mi eshetne jobban, mikor hazaérsz, mint egy forró fürdő? És mi lenne, ha nem kellene otthonig várnod vele? Feltehetőleg ezt takarja a Nagashima Spa Land, Mie prefektúrában. Bővelkedik fából és acélból készült hullámvasútakkal, hatalmas víziparkkal, botanikus kertekkel és Japán legnagyobb onsen  parkjával (Yuami no shima). Tehát a Nagashima Spa Land mindenki számára tartogat valamit: és ha ettől a sok izgalomtól elfáradtál, tarthatsz egy csendespihenőt az erre kialakított szobákban.

flickr7

  1. Fuji-Q Highland, Yamanashi

Számos olyan hullámvasút van Japánban, ami már akkor rekordot döntött, mikor elkezték építeni, akár gyorsaságával, magasságával vagy hosszúságával. Viszont a Fuji-Q Highland parknak van más eszköze is, hogy frászt kapjon az ember, például a kísértet ház, a The Haunted Hospital (Kísértet Kórház) és a Fortress of No Hope (Reménytelenség Erődje).

  1. Tokyo One Piece Tower, Tokió

Az első, teljesen beltéri vidámpark a One Piece Tower, mely a Tokió Toronyban (Tokyo Tower) található, a hivatalos One Piece Manga Café mellett. A számos mangán és anime sorozaton alapuló látványosság mellett, a látogatók készíthetnek „trick art” képeket, vagy akár találkozhatnak is a Straw Hat Crew tagjaival, ezt követően pedig színpadon követhetik a One Piece kalandjait.
Kapcsolódó fakultatív programunk, ha szeretnél részese lenni a kalandnak:  Tokyo ONE PIECE Tower Live & Park Pass

flickr8

  1. Mega Web, Tokió

Talán úgy hangozhat, mintha Pókember végre megkapta volna a saját vidámparkját, de mégsem. A Mega Web az Odaiba szigeten, a Toyota és a történelemből vett számos lenyűgöző gépiesített kocsik parkja. És nem csak arról szól, hogy lehet autókat nézegetni, a kocsikat el is lehet vinni egy tesztvezetésre, de csak akkor, ha van japán jogosítványunk vagy nemzetközi vezetési engedélyünk. De ha nincsen, akkor sem kell elkeseredni, mert vannak go-kart pályák is, ahol élvezhetjünk a vezetés izgalmait.

  1. Amanohashidate View Land, Kiotó

Bár ebben a parkban nincsenek sokkoló hullámvasútak, ám van egy kilátója, ami hivatalosan is szerepel Japán top 3-mas listáján. Kiotó prefektúrában található és nagyszerű kilátás nyílik a híres „Bridge to Heaven” (Mennyország hídja) zátonyra. Az egyedülálló látvány mellett, számos játékot is kipróbálhatunk, vagy akár felülhetünk az óriskerékre is, ha éppen nem a zátonyt nézzük a hagyományos módon, háttal lehajolva a lábunk között kukucskálva, ahogy a képen is látható.

pinterest9

  1. Edo Wonderland Nikko Edomura, Tochigi

Mivel ebben a vidámparkban a játékok inkább arra korlátozódnak, hogy kimono-t viselő szolgálók cipelnek vagy húznak minket egy kocsin, a park inkább lehetővé teszi a látogatóknak, hogy visszamenjenek az időben 400 évet és átéljék a valódi Edo-korszakot. Öltözz fel kimonóba és járd végig az utcákat a lenyűgöző épületek között és nézd, ahogy a ninják tetőről tetőre ugrálnak, vagy mint egy gésa, sétálj végig a fotyó mentén, napernyővel a kezedben. A parkot Nikkóban (Tokiótól nem messze) gyakran használják történelmi drámák jeleneteihez, valamint más szamuráj korszakot ábrázoló videóhoz.

Neked melyik vidámpark a kedvenced a listáról? Hova látogatnál el a legszívesebben? Állítsd össze saját Top 3-as listádat és oszd meg velünk!

Forrás: Soranews24

Fotók: Flickr, Pinterest