Ropogós édesburgonyás Frappuccino a Starbucks itallapjáról

A Starbucks legújabb italába egy hagyományos rágcsálnivalót csempészett bele, melyért a japánok generációk óta odavannak.  A japán emberek nem csak a gyümölcsökért rajongnak annyira, a zöldségeket is igen nagy mennyiségben fogyasztják. Az ősz közeledtével pedig eljött az édesburgonya időszaka. Az édesburgonya az egyik fő hozzávalója az imo kempi nevű hagyományos japán rágcsának, mely gyakorlatilag sült édesburgonya falatkákat jelent, édes cukros mázban. Ez az édes és egyben sós finomság pedig ebben a hónapban a Starbucks kávéjában is megtalálható.  Az új frappuccino-t a tejszínhab mellett imo kempi darabkák is édesítik. Számunkra elsőre furcsának tűnhet, de a tej alapú italkülönlegességet édesburgonya öntettel bolondították meg, majd hozzáadták a ropogós édes-sós kavalkádot eredményező darabkákat. A frappuccino mellett kapható még latte hideg és meleg változatban, valamint a hagyományos rövid espresso kávé is. Míg a frappuccino-hoz 580 jenért (kb. 1500 Ft) juthatunk hozzá, a latte kb. 440 jenért (kb. 1100 Ft) kapható egészen szeptember 30-ig.

Forrás: SoraNews24

A tokiói Bakery & Pastry Shop is számos limitált édességgel készült az idei őszi szezonra, melyek fő alapanyagai a gesztenye, édesburgonya és a sütőtök. A sütőtökös édes pan kenyér 223 jenért (kb. 580 Ft) kapható, míg a reketeribizli és gesztenye mousse 550 jenért (kb. 1450 Ft).

Forrás: Moshi moshi Nippon

A Japán McDonald’s is beállt a sorba új, lila színű shake-jével, melyről azt hinnénk első ránézésre, hogy szőlő ízű, de mégsem! Az új shake egy kedvelt őszi zöldség, a murasaki imo, vagyis lila burgonya ízét kapta, mely az édesburgonyák közé tartozik és ősszel a legfinomabb – ezért is került erre az új ízre a választás. Az őszi hangulatot a pohár díszítése is tükrözi, melyre őszi falevelek kerültek. A shake szeptember 26-tól kapható a gyorséttermekben: a kicsi 120 jenért, a közepes pedig 200 jenért (kb. 320 és 520 jen).

mcdonalds_shakeForrás: SoraNews24