Korlátozott ideig, de megtekinthetővé teszik a nyilvánosság számára az Ueno Station és a Nippori Station között található régi metróállomást, melyhez a Yamanote vonalon juthatnak el a régi épületek, illetve a vonatszerelvények rajongói. A már-már nyelvtörővel vetekedő nevű állomás a Hakubutsukan-Doubutsuen Station névre hallgatott régebben, és az Ueno Park közelében található, így egy rövid sétával, állatkerti látogatással vagy múzeumi túrával is könnyen összeköthető program. Az állomás egészen 1997-ig üzemelt, de hivatalosan 2004 áprilisában zárták be. Az épületet november 23-án nyitják meg több mint 21 év után a nagyközönség előtt, és egészen 2019. február 24-én megtekinthető lesz, ráadásul ingyenesen. Ugyanakkor, kizárólag péntek-szombat-vasárnap látogatható 11 és 16 óra között.

Az igazi rajongók akár régi emlék jegyet is vehetnek, melyhez 500 jenért juthatnak hozzá, de igyekezni kell, mert csak 6000 db készült belőle.

A korábbi állomás épületét idén áprilisban nyilvánította Tokió városa történelmi emlékműnek, azonban a megnyitás előtt egy designer kezeire bízták, aki egy kisebb átalakítást végzett rajta úgy, hogy közben a Showa-korszak bája is megmaradt. Az épületbe lépve igazi időugrásban lehet részünk, elénk tárulnak az állomás hangulatos jegypénztárai, lépcsői és boltíves mennyezete.

Ha most télen Tokióba látogatsz, ez egy olyan lehetőség, amit nem érdemes kihagynod!

Forrás: SoraNews24