Hogyan ünneplik a japánok az új esztendő közeledtét? Milyen hagyományok vannak Karácsonykor és mit szokás ilyenkor fogyasztani a felkelő nap országában?
A japánok számára a legnagyobb ünnep az új esztendő kezdete. Ezt három napon át ünneplik, igazán a legkülönlegesebb ennivalókkal. Ezeket az ételeket fogjuk mi is kipróbálni. Az újévi ételeket Ószecsi rjórinak nevezik japánul. Eredendően az isteneknek ajánlották fel abból a célból, hogy a következő év jó és szerencsés legyen. A mai világban már ezeket az ételeket többnyire áruházakban veszik meg, hogy egyszer egy évben a háziasszonyok is pihenjenek. Hogy milyen ételeket tartalmaz az Ószecsi rjóri? Többek között erről is hallhatsz majd prof. dr. Vihar Judittól (Magyar-Japán Baráti Társaság elnöke) a Fuji Étteremben tartandó ünnepi vacsoránkon. A távol-keleti asztrológia szerint a 2019-es év a Disznó jegyében zajlik, melyről általában azt mondják, hogy sok pénzt, szerencsét hoz. Úgy legyen!
Beszélünk még a japán karácsonyról is, amely ellentétben az európaival, igazi bulizós ünnep. Míg az újév a legmeghittebb családi együttlét. Várunk szeretettel egy különleges japán vacsorára az újév közeledtén, a Fuji Étterem kellemes tatami szobájában érdekes japán történetekkel és finom újévi ételekkel!
Időpont:
2018. december 18. (kedd) 19 órától
Helyszín:
Fuji Étterem (1025 Budapest, Csatárka utca 54.)
[advanced_iframe securitykey=”d3914f02f9de63a6e759b6f4f503da6b9bbe4d81″ src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d10775.81496465743!2d19.0104997!3d47.5297636!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x0%3A0x33a7042e30b271f4!2sFuji+%C3%89tterem!5e0!3m2!1shu!2shu!4v1540909966962″ width=”100%” height=”240px”]
Menüsor:
Előétel:
Rainbow Oshizushi (lazac, tonhal, süllő, avokádó préselt sushi)
Főétel:
Oshogatsu Bento:
- Date maki (tojáslepény tekercs)
- Kuro mame (fekete bab)
- Namasu (marinált jégcsapretek saláta
- Sake dango (lazacfasírt golyó)
- Ebi no ponzu yaki (grillezett fekete tigrisrák, ponzu szósszal)
- Oden (szakésan és szójásan grillezett zöldségek, tojás)
- Buta kakunyi (gyömbéresen, szójásan grillezett császárhús)
- Gohan (rizs)
Leves:
Miso leves
Desszert:
Mochi (töltött rizsdesszert)
Részvételi díj: 9.900 Ft
(A részvételi díj a menüsor és az előadás árát tartalmazza, további fogyasztás külön a helyszínen fizetendő!)
A rendezvényen való résztvevők száma korlátozott (28 fő). Az eseményen azok vehetnek részt, akik kitöltötték a regisztrációs űrlapot és 2018. december 17-én 12.00 óráig befizették a részvételi díjat. A befizetés teljesíthető átutalással, vagy személyesen irodánkban készpénzzel, illetve bankkártyával. (A díjbekérőt a regisztrációt követően küldjük ki.) A rendezvényt minimum 15 fő jelentkezése esetén tartjuk meg! Bármely kérdés esetén keressen minket a nikolett.nemeth@jtbhungary.com email címen.
Köszönjük a jelentkezéseket, a regisztrációt holnapi eseményünkre lezártuk!