A TripAdvisor az utasok értékelései alapján összeszedte a 20 legjobb ingyenes látványosságot Japánban. Lehetsz természetbarát, történelemkedvelő vagy kocsma-nomád, a toplista színes választéka, biztosan számodra is kínál kecsegtető programot. Ezekből szemezgettünk néhány izgalmas lehetőséget.

 • Tomita farm (Furano, Hokkaido)

Hokkaido in summer

Hokkaido varázslatos levenduláiról ismert mezői megfizethetetlen emléket tartogatnak az ide látogatóknak. A farm ajándékboltjai és remek kávézója levendulával ízesített finomságaival szintén megérnek egy próbát, ha fizetni is kell értük.

 • JASDF Hamamatsu-i Légibázis Központ (Hamamatsu, Shizuoka prefektúra)

Japán első légierő parkjában testközelből ismerkedhetünk meg néhány lenyűgöző repülőgéppel, mindezt teljesen ingyen. A látogatók kipróbálhatnak továbbá egy repülőgép szimulátort is, valamint a központ hatalmas felköríves vetítővászonnal ellátott moziját.

 • Orion Happy Park (Nago, Okinawa prefektúra)

Okinawa az Orion sör hazájaként is ismert. A Nago északi részén található Orion Happy Parkban a látogatók ingyenes túrán vehetnek részt a sörfőzdében, majd egy kóstolón. Minden túra kb. 35 percet vesz igénybe, a végén egy 20 perces kóstolóval.

 • Saga prefektúra Honmaru történelmi múzeuma (Saga, Saga prefektúra)

A múzeum külseje és belseje egyaránt lenyűgöző, hiszen a belső tér kialakítását a Saga kastély alapján végezték, amely Japán egyik legrégebben álló faépülete és összefüggésbe hozható a Tokugawa sógunátus hanyatlásával is.

 • Naritasan Park (Narita, Chiba prefektúra)

Naritasan park

A Naritasan Park hatalmas területen fekszik, ezért látnivalókban is jócskán bővelkedik. Olyan érdekességet tekinthetnek meg a látogatók, mint például a Béke Pagoda a Shinshoji templom főbejáratánál. A park remek ötlet lehet egy kellemes sétához a virágzó szilvafák alatt tavasszal, vagy a vörösbe boruló lombok alatt ősszel.

 • Tokyo-jamii török kulturális központ (Shibuya-ku, Tokió)

Japán legnagyobb mecsete eredetileg egy szomszédos iskolával együtt épült 1938-ban, orosz kezek munkája által. A szerkezet megrongálódása miatt le kellett bontani az épületet, de 2000-ben Törökországból hozott márványból újjáépítették. A mecsethez mára kapcsolódik egy török kulturális központ is, melyet megtekinthetnek mindazok, akiket érdekel az épület pompázatos belső tere.

 • Tokió Városháza kilátója (Shinjuku-ku, Tokió)

Tokió

A tokiói Városháza kilátója az egyik legnépszerűbb látványosság a turisták körében, hiszen teljes rálátást biztosít Tokió panorámájára, az élmény pedig felejthetetlen.

 • Hagyományos kézművesipari múzeum (Kiotó, Kiotó prefektúra)

A Fureaikan néven is ismert múzeum számos hagyományos, helyi kézműves alkotást mutat be az érdeklődőknek, úgy mint lakkozott, fából és fémből készült munkákat, textilmunkákat és kézzel készített kosarakat. Aki szeretné belevetni magát a kiotói tradícióba, annak kihagyhatatlan program.

 • Okichan Theatre delfin műsora (Motobu, Okinawa)

A Churaumi akvárium delfin showja mindig is közkedvelt műsornak számított a családosok körében. A kedves delfinek különböző produkciókat mutatnak be, melyet sokszor látogatók százai, szájtátva követnek figyelemmel.

 • Asakusa kulturális információs központ (Taito-ku, Tokió)

A 7 szintes épület sokkal többet nyújt egyszerű turista információs központnál: számos konferencia teremnek, kiállítási térnek és kávézónak ad otthont, emellett legfelső emeletén kilátó is üzemel, ahonnan remek rálátást kaphatunk a híres Sensoji szentélyre és a közeli Tokió Skytree-re.

 • Nikka whisky lepárló (Yoichi, Hokkaido)

Nikka whisky

A Nikka whisky lepárlót 1934-ben hozták létre Yoichi-ben, melyre gazdag tőzeges talaja, friss levegője és tiszta vize miatt esett a választás. Japán egyik legkiemelkedőbb whisky előállítójaként, a Nikka ingyenes vezetett, illetve egyéni túrákat és kóstolót biztosít a látogatók számára.

 • Kurobe védőgát (Tateyama, Toyama)

186 méteres magasságával a Kurobe gát Japán legmagasabb védőgátjának számít, mely a világ legnagyobb gátjai közé is bekerült. Az északi Alpok lehengerlő látványával kiegészítve, remek túrát jelent a gát bejárásra, melyre június és október között van lehetősége a látogatóknak. Az impozáns méretek mellett az ember igazán aprónak érzheti magát, ahogy az a hatalmas víztömeg átözönlik a gáton.

 • Shugakuin császári rezidencia (Kiotó, Kiotó prefektúra)

Shugakuin

A Shugakuin Rikyu császári rezidenciát a 17. század közepén építették a visszavonult uralkodó számára. Ősszel az itteni japánkert lélegzetelállító látványt nyújt az őszi színes faleveleknek köszönhetően.

 • New Otani hotel japánkertje (Chiyoda-ku, Tokió)

Tokió egyik legmesésebb japánkertje egyesek szerint a New Otani hotel rejtett kis japánkertje, mely egykor szamurájok birtokában volt. A 10 holdas kert a szálloda vendégei és a látogatók számára is nyitva áll legnépszerűbb látványosságaival, a koi tavacskáival, vízesésével, ősi kőlámpásaival és a cinóbervörösre festett hídjával.

 • A Japán Tengerészeti Véderő Múzeuma (Kure, Hiroshima prefektúra)

JMSDF Museum

A múzeum a Japán Tengerészeti Véderő történelmén felül, betekintést enged a tengeri bombák eltávolításának technikába és egy hatalmas tengeralattjárót is bemutat az érdeklődőknek. A látogatók bemászhatnak a tengeralattjáró belsejébe, hogy átélhesséj milyen lehetett egy 75 fős legénység tagjának lenni az ócen mélyén, de emellett egy működő periszkópot is kipróbálhatnak a fedélzeten és segítségével kémlelhetik a Hiroshima öblöt.

 • Happo-en kert (Minato-ku, Tokió)

happoen

A hagyományos kert Edo-korabeli épületei miatt közkedvelt esküvői helyszín. Az egykori szamuráj rezidencia, ma rengeteg látogatót vonz sakura fáival, több száz éves bonsai fáival és koi tavával, ráadásul mindenzt ingyen élvezhetik az ide látogatók.

 • Japan Airlines Sky Múzeum (Ota-ku, Tokió)

Az egyik legfelkapottabb ingyenes program felnőttek és gyerekek körében egyaránt a JAL hangár látogatása, ahol karbantartás alatt álló és biztonsági ellenőrzésen átesett gépeket tekinthetünk meg, emellett hagyományos egyenruhában is fotózkodhatunk vagy kipróbálhatunk különzöző munkaköröket, hogy megtapasztaljuk milyen kihívások várnak a légitársaságnál.

 • Yebisu sör múzeum (Shibuya-ku, Tokió)

Yebisu_Beer_Museum_tasting_set

2010-ben, a sörmárka fennállásának 120. évfordulója alkalmából nyitott meg a múzeum az Ebisu Station közelében, melyet a sörfőzde után neveztek el miután 1906-ban elkezdte a minőségi sörök előállítását. Manapság a Yebisu sör rajongói a világ számos pontjáról utaznak a múzeumba, hogy egy ingyenes túrát tehessenek, mely sörkóstolással zárul. Ha nem kedveled a sört, akkor választhatsz üdítőt is a kóstolón.

Forrás és képek: SoraNews24