Néhány napja varázslatos képek bolygatták fel az internetet, melyeket egy Twitter felhasználó osztott meg profilján. @yako_FLPR3 nemrégiben Kiotóba, majd Narába látogatott egy gyors utazás erejéig. Alig 20 órát töltött a két városban, mely idő alatt rengeteg élménnyel, valamint csodás fotókkal vált gazdagabbá. Japánban nem ritka az úgynevezett „dangan túra” műfaja, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy a lakóhelyünktől távol eső városba látogatunk, melyet viszonylag rövid időn belül, a lehető legtöbb élményt a napunkba zsúfolva tekintünk meg – általában még aznap esti hazautazással.

Ilyen túra során készültek ezek a szemet gyönyörködtető őszi képek is. A napot a Nara Park nyugati részében, Ukimido-ban kezdte a fotós, hogy a kis tó vizében visszatükröződhessen a reggeli égbolt és ezáltal a „Lebegő Pavilon” úgy tűnjön, hogy valóban a felhők között lebeg.

ukimido

A Nara Parkban járva már-már kihagyhatatlan a shinto istenek hírnökeivel, a barátságos szarvasokkal való találkozás. Nem is meglepő, hogy lencsevégre kapták őket, ahogy magasztosan pózolnak a város másik népszerű látványossága, a vöröslő juharfák tövében.

nara-park

Kiotó mindössze 1 óra vonatúttal érhető el Narából, így a következő úticél a kiotóbeli Tō-ji templom volt, melyet keleti templom néven is emlegetnek. Az 5 emeletes buddhista templomot még  a 8. században építették, hatalmas kertje rengeteg látogatót vonz, hiszen a forgalmas Kyoto Station állomás mintegy 15 perces sétával megközelíthető.

toji templom

Végül, az utolsó helyszín a Fushimi városrészben található Daigo-ji templom, mely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel, évszázadok óta rendkívül meghatározó helyet betöltve a vallási szertartásokban.

Daigoji-templom

Melyik fotó volt a kedvencetek?

Képek: Twitter/@yako_FLPR3

Forrás: SoraNews24