Január második hétfőjén a fiatal felnőtteké a főszerep Japánban. Pontosabban azoké a fiataloké, akik tavaly, illetve idén március 31-ig bezárólag betöltötték 20. életévüket. Ezen jeles alkalmat megünneplendő, Japán-szerte rengeteg rendezvényt tartottak ma egész nap. A fiatal nők hagyományosan furisode kimono-t viseltek, míg a férfiak egyre inkább nyugati stílusú öltönyt, bár még mindig sokan öltenek hakama-t vagy sötét színű kimono-t is.


Forrás: Photozou/FunyanForrás: Soranews24

A tokiói Meiji szentélynél több ezer díszes ruhát öltő fiatal gyűlt össze családjaik társaságában, hogy együtt imádkozzanak a sikerekben gazdag új évért.


Forrás: Flickr/Dick Thomas Johnson

A felnőtté válás napja (Seijin no Hi (成人の日))  egyik legkedveltebb ünnepi helyszíne idén a tokiói Disneyland volt, ahol a fiatalok szívesen készítettek közös fotót Mickey és Minnie egérrel. Emellett a Toshimaen vidámpark is igen népszerű helynek bizonyult, de a Yokohama Arénában is kb. 37.000 fiatal gyűlt össze a reggeli ceremóniára.


Forrás: REUTERS/Issei Kato

A japán belügyekért felelős minisztérium szerint 2019. január 1-jén a 20 évesek száma 1,25 millió fő volt, melyből 640.000 férfi és 610.000 nő. 2022-ben egy törvénymódosítás következtében 20 évről 18-ra csökkentik majd a jogilag is felnőttnek számító életkort.

Forrás: Japan Today