Megnyitották a nyilvánosság számára is az új Toyosu halpiac betekintő teraszát, ahol a látogatók beleleshetnek a piac működésébe, az izgalmas aukciókba. A kíváncsi látogatók, az első napon már kora reggel a piacra siettek, hogy elsőként csíphessék el az ikonikus licitet, ahogy a jelenlevők megteszik tétjeiket a friss tonhalakra.

Az egyik látogató – aki a létesítmény közelében él –  elmondta, hogy gyakran járt a halpiacra, hogy figyelemmel kísérje a történéseket a második emeleti folyosóról, mely pont a tonhal aukcióra tekint. Azonban, onnan nem hallani mi történik, ezért nagyon örült a terasz megnyitásának, ahol nem csak érezni a halak illatát, de nyomon követhetők az aukció történései is. A Tsukiji piaccal ellentétben, ahol érkezési sorrendben foglalhattak helyet a látogatók, az új halpiacon már 1 hónappal előre helyet kell foglaljanak, mivel összesen 120 férőhely érhető el. A foglalás nélkül érkező érdeklődők a második emeleti folyosóról tekinthetik meg az aukciót, szintén csak korlátozott számban. A korlátozások ellenére, eddig pozitív visszajelzések érkeztek a látogatóktól, akik maradandó élményként könyvelték el a távolabbi szemlét is – mondván: még messzebbről is lenyűgöző látni, ahogy azt a rengeteg halat kiterítik, majd kezdetét veszi az aukció folyamata.

A költözés miatt néhány hónapig felfüggesztették a nyilvánosság számára az aukciók megtekintését, de a látogatók ismét élvezhetik ezt a kivételes látványt, melyhez telefonon vagy a Metropolitan Central Wholesale Market weboldalán keresztül tudnak regisztrálni.

Aliz is járt korábban a Tsukiji halpiacon, az erről készült beszámolóját (ha még nem tettétek volna meg), itt megtekinthetitek:

Forrás: The Japan Times