Az idei cseresznyevirágzás előrejelzés után ismét egy tavaszi hír, amit az édességkedvelők biztosan nagy örömmel olvasnak majd: ismét kapható Japánban a sakura zselé, ami nem csak finom, de gyönyörű cseresznyevirágot is rejt.  Az Eitaro nevű cukrászat már 1883 óta készít lehengerlő édességeket Akita prefektúrában, amikor Japán még a sógun irányítása alatt állt. Ezért a cég minden egyes alkotásán érződik a hagyomány és a régre visszanyúló kulturális kötődés, valamint az ország kedvenc virága, ami minden egyes sakura zselében megtalálható.

Bár Akita Japán északi részén fekszik, az Eitaro minden egyes sakura virágot Kanagawa prefektúrából szerez be. Kizárólag azokat választják ki, melyek természetes módon nyíltak ki, majd sós eljárásnak vetik alá őket, végül pedig mézzel bolondítják meg és hozzáadják a sakura likőrrel ízesített félkör formájú zselatinhoz.

sakura_zselé1

Japánban sokféle zselé kapható, de a sakura zselé különlegessége színén túl, a leheletnyi tavaszt idéző ízében rejlik, valamint abban az érzésben, hogy mikor rátekintünk, a virágszirmok kibontakozásának pillanata tárul fel lelki szemeink előtt. Mi lehet az oka annak, hogy a cég tavaszi édességét januárban kezdi árusítani? Ennek okáról már a termék neve is árulkodik: Sakura Saku Sakura Jelly.

sakura_zselé4

A „sakura saku” lényegében cseresznyevirág virágzást jelent, amit metaforaként is használnak a japánok a szívből jövő álmok megvalósulására. Mivel a diákok ebben az időszakban készülnek felvételi vizsgáikra, az Eitaro tökéletes szerencsehozó ajándéknak szánja az édességet a vizsgázó nebulóknak.

sakura_zselé3

Ha egészen Akitáig utazni nem is fér bele az idődbe, a desszertet online is megvásárolhatod darabonként 300 jenért (kb. 780 Ft). A zselé pedig akár 90 napon keresztül is eltartható szobahőmérsékleten, ezért szuvenírként is hazaviheted, hogy valami gyönyörű finomsággal lepd meg szeretteidet.

Forrás és képek: SoraNews24