A napokban valósággal elözönlötték a látogatók Hokkaido fővárosát, Sapporo-t, amikor 2 helyszínen hivatalosan is kezdetét vette a 70. Sapporo Hófesztivál. A Susukino és Odori parkban összesen 200 hóból és jégből készült műalkotást tekinthetnek meg az érdeklődők – a legnagyobb hóépítmények a 15 méteres magasságot is meghaladják, ezért a Japán Önvédelmi Haderőnek a segítségét is igénybe kellett venni az építés során. Az egyik leghatalmasabb szobor ezúttal a Star Wars c. filmet ábrázolja, így a nyitórendezvény is bővelkedett filmes meglepetésekben pl. itt jelentették be, hogy a 9. rész premierje december végén várható Japánban.

A szervezők elmondása szerint a szobor más különlegességet is tartogat a látogatóknak azzal, hogy a fesztivál történelmében először a fesztivál résztvevői részesei lehetnek az élménynek és felmászhatnak a szoborra.

Egy másik nagy méretű szobor a fesztivál oszlopos tagját, Hatsune Miku-t ábrázolja, aki idén a BanG Dream! egyik tagjáhozKasumi Toyama-hoz csatlakozott és közösen adták elő a “Yakousei Haizu”  c. számot, amit egy igazán látványos fényvetítés is kísért.

Hatsune Miku kisebb, karakter változata ismét megjelenik „Hó Miku” formában. Egy másik kihagyhatatlan fényfestést láthatnak a fesztiválra látogatók, ha megtekintik a Japán Verseny Egyesület szobrát.

Rengeteg monumentális alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők Sapporo-ban, egészen február 11-ig.

Az anime figurák idén is elárasztották a területet:

A híres japán származású teniszező, Naomi Osaka szobra:

Forrás: SoraNews24