Ez elmúlt években egyre több és több turista látogat Japánba, így némely látványosság kifejezetten hemzseg az emberektől. Ha egy kicsit nyugodtabb és kevésbé ismert helyre vágysz, ahol talán még az ismerőseid sem jártak, mutatunk néhány helyszínt, melyek még nem annyira felkapottak:

 1. Blue Pond, avagy Kék tó (Aomori Prefektúra)

  Aomori_blue pond

  Két helyet is találhatunk Japán északi részén, amit Kék tónak neveznek: az ismertebb Hokkaido-n fekszik, míg az eddig kevésbé felfedezett Aomori megyében, a “Shirakami-Sanchi” erdőben, az érintetlen természetben. A tavacska egyedülálló szépsége miatt az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült, még 1993-ban.

 2. Yamadera (Yamagata Prefektúra)

  JNTO_Yamadera_105668

  Kép: ©Yamagata Prefecture/© JNTO

  A csodálatos, hegytetőn díszelgő Yamadera templom régóta ikonikus látnivaló Yamagata megyében, melyet méltán neveznek autentikus vidéki templomnak az ide látogatók.

 3. Goshiki tó (Fukushima Prefektúra)

  Goshiki_Pond

  Az Ura Bandai felvidéken található kis tó kimondottan népszerű célpont a kempingezni vágyók körében. A Goshikinuma név szó szerint 5 színű tavat jelent, ami onnan eredeztethető, hogy a tó víze évszakok és napszakok szerint változtatja a színét. Az őszi időszakban tartják a leglátványosabbnak a helyiek, mivel ilyenkor a fák színváltásával együtt, lélegzetelállító élményben részesít.

 4. Nokogiriyama (Chiba Prefektúra)

  JNTO_Jigoku Nozoki_105494

  Kép: ©Chiba-Prefectural Tourist Association/©JNTO

  Habár igen közel fekszik Tokióhoz, csak kevesen választják kirándulóhelyként a Nokogiri hegyet. Pedig könnyen megközelíthető a fővárosból, és ha van hozzá merszünk, egy felejthetetlen látvány vár minket az itt található Jigoku Nozoki pontról, vagyis a pokol kilátóból. Ezen felül a 31 méter magas Buddha szobrot is megtekinthetik a nyugalmasabb programra vágyók.

 5. Tanuki tó (Shizuoka Prefektúra)
  JNTO_Tanuki lake_Fuji

  Kép: ©JNTO

  A Fuji nyugati oldalán fekvő tavacska a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Park része, így mint az „Öt Fuji tó”, a Tanuki tó is kivételes kilátást tár elénk a szent hegyre. A tó és környéke egy természeti jelenségről, az úgynevezett „Diamond Head”-ről is ismert, melynek megörökítéséért több tucat fotós utazik ide.

 6. Ine no Funaya (Kyoto Prefektúra)

  Ine no Funaya
  Ha kizárólag történelmi helyszínei miatt látogatnál Kiotóba, rengeteg más érdekességről lemaradhatsz. Ilyen az észak Kiotóban található kis halászfalu, Ine, melyet egyedülálló „lebegő” házai miatt gyakran nevezik Japán Velencéjének is. A 200 házacska teljesen úgy fest, mintha a tengeren lebegne, ezért páratlan helynek számít a világban.

 7. Hashikui Iwa (Wakayama Prefektúra)
  Hashikui_iwa

  A Kii félsziget déli csücskében található, egy Kushimoto nevű városkában. A város mesés tengerparttal rendelkezik, ahol egy lenyűgöző sziklavonulat, a Hashikui iwa húzódik több száz méteren keresztül. A közeli tengerparton pedig a látványt egy kis fürdőzés és úszás teszi még emlékezetesebbé.

 8. Takeda kastély (Hyogo Prefektúra)

  JNTO_Takeda Castle_164573
  Kép: ©Toshihisa Yoshida/©JNTO

  A Takeda kastély romjait égi palotaként és a japán Macchu Picchu-ként is emlegetik. A misztikummal övezett kastélyt még 1431-ben építették a hegyekben, mintegy 353 méter magasan. Kora reggel a legszebb idelátogatni, különösen ősszel, amikor tiszta az ég, a köd még nem szállt fel és a felhők összegyűlnek a hegy körül, mintha a kastély az égben lebegne.

 9. Kurashiki város (Okayama Prefektúra)

  JNTO_Kurashiki_105056

  Kép: ©Okayama-ken Kanko Renmei/©JNTO

  Kurashiki városa Okayama megyében található és Bikan negyedéről vált ismertté, mely megőrizte az Edo korszak épületeit és a régi csatornát, melyet hajózásra használtak. A városka számos japán filmben és TV sorozatban visszaköszön, kedvelt forgatási helyszín a történelmi filmekhez, drámákhoz.

 10. Takachiho szoros (Miyazaki Prefektúra)

  JNTO_Takachiho

  Kép: ©JNTO

  Bár kimondottan népszerű látványosságnak számít Kyushu-ban, mégsem túlzsúfolt. A szorost az Aso vulkánból kitörő láva hozta létre, majd a Gokase folyó mosta ki. Hajóval igazán mesés élmény végigjárni a szorost, ahogyan a sziklák között eljutunk a 17 méter magasba tornyosuló Minainotaki vízesésig.

Milyen rejtett kincset fedeztetek fel még Japánon belül? Osszátok meg velünk! 🙂 

Forrás: JW Web Magazine