Március 22, a cseresznyevirágzás előrejelzés szerint ekkor kezdődik a virágzás Tokióban és ez a napja annak is, hogy a Sakura Chill Bar nevű hely megnyitja kapuit – szintén Tokióban. Bár, a tényleges virágzás kétséges, hogy valóban megtörténik ezen a napon, az igazi sakura rajongók biztosak lehetnek benne, hogy az új helyre ellátogathatnak.

sakurabar3

A Minami Aoyama környéken található új bár kivételes belső kialakítást kapott: nem csak egy mű cseresznyefa várja a betérőket, de megmártózhatnak egy valódi sakura medencében, amit 1,2 millió hamis cseresznyevirág szirommal töltöttek meg. A tulajdonos elmondása szerint a medence térdig ér, de ez pont elég ahhoz, hogy elfeküdjünk a szirmok között, és beterítsük magunkat a tavasz szimbólumával. 

sakurabar4

A különleges dekoráció mellett más érdekességeket is találhatunk: a bár szaké választéka 23 különböző márkára terjed ki, melyeket Saga megye harapnivalói egészítenek ki kísérőként. A kóstolóként kapható szaké válogatást (4 db) és a csemegéket mindössze 1000 jenért (kb. 2600 Ft) próbálhatjuk ki.

sakurabar5

sakurabar6

Ha nem fogyasztasz alkoholt, vagy csak nem vagy oda az ízéért, akkor sem kell csüggedned, hiszen alkoholmentes italokkal is készülnek, különösen gondolva ezzel a 20 év alattiakra, akik még jogilag nem vásárolhatnak alkoholt. A bár tükrözvén a virágzás rövid életét, mindössze március 22 – 31. között látogatható, utána bezárja kapuit.

Ezért, ha ebben az időtájban Tokióban jársz, a valódi virágzás mellett, ezt sem érdemes kihagynod. 🙂

Forrás és képek: SoraNews24