szel tamad_montazs

Tartsatok velünk egy rendhagyó Japánspecialista Klubon, ahol ezúttal Miyazaki Hayao, az Oscar-díjas Chihiro Szellemországban alkotójának rajzfilmjét tekintjük meg eredeti nyelven, magyar felirattal. Utolsóként beharangozott filmje, a Szél támad (Kaze tachinu) a repülés motívumát körbe járva, fikciókkal átszőtten mutatja be Horikoshi Jiro, japán repülőgép-tervező életét és munkásságát. A Ghibli Studiora jellemző szimbólumvilág megfejtésében, és a japán kulturális bugyrok feltárásában Farkas György lesz segítségünkre a filmvetítést követően. Így biztosan nem maradnak bennetek kérdőjelek a filmmel kapcsolatban. Sőt, egy meglepetés játékra is sor kerül, ezért érdemes odafigyelni! 🙂
Farkas György, a Károli Gáspár Református Egyetem japán tanszékének megbízott oktatója, a Filmszem filmtudományi online folyóirat főszerkesztője, filmkritikus, vallástörténész.

Időpont: 2019. március 23. (szombat)  10.00 – 13.10
Helyszín: Cirko Gejzír mozi (1055 Budapest, Balassi B. u. 15-17.)

Részvételi díj: 3.500 Ft

A rendezvényen való résztvevők száma korlátozott (42 fő). Az eseményen azok vehetnek részt, akik kitöltötték a regisztrációs űrlapot és 2019. március 21-én 16.00 óráig befizették a részvételi díjat. A befizetés teljesíthető átutalással, vagy személyesen irodánkban készpénzzel, illetve bankkártyával. (A díjbekérőt a regisztrációt követően küldjük ki.) Bármely kérdés esetén keressen minket a nikolett.nemeth@jtbhungary.com email címen.

cirko gejzir