A Tokiót és külvárosát összekötő vonathálózat kizárólagos célja, hogy minél több utast lásson el a lehető leghatékonyabban, eljuttatva őket munkahelyükre. Japán azonban a vendégszeretet és a szórakozásból folytatott utazgatás hazája is, ahol a vonatok megalkotói mesterműveket adnak ki a kezeik közül az élmény fokozása érdekében.

royalexpress2

3royalexpress2

A tokiói térség egyik kiemelt magán vonattársasága, a Tokyu Dentetsu által működtetett városnéző vonat, a Royal Express is pont ebből a célból került sínre. A 8 kocsiból álló vonaton elegáns, kárpitozott üléseken élvezhetjük az utazást, míg a hagyományos japán kumiko stílusú farácsos belső design-t csodáljuk.  A gyerekek számára kialakított játszó kocsiban a gyeremekirodalmi gyűjtemény valódi tárháza várja a kicsiket képeskönyvek formájában, kiegészítve egy fagolyókkal teli medencével, melyet esztétikusabb megoldásnak véltek az alkotók az eredeti, műanyag labdák helyett.

royalexpress4

A Royal Express eredetileg Yokohama és a tengerparton fekvő Shimoda között közlekedik, ami egy nagyjából 3 órás vonatutat jelent Tokió szomszédságából egészen Shizuoka prefektúrába. Ugyanakkor nemrégiben bejelentették, miszerint egy különleges megállapodásnak köszönhetően, 2020-ban rövid időre északra költözik az Express. Valamikor késő tavasszal vagy nyáron járhatják be az utasok a stílusosan berendezett vonattal a Sapporo, illetve kelet-Hokkaido közötti szakaszt.

royalexpress_map

A Royal Express vonat hamarosan Hokkaido felé veszi az irányt, de ha addig is szeretnél egy kivételes élményben részesülni, szállj fel a Tokió szomszédságából induló vonalra.

Forrás és képek: SoraNews24 , The Royal Express