Tavaly júniusban nyitotta meg kapuit a teamLab saját múzeuma Tokióban. A különleges digitális kiállítások olyannyira népszerűek, hogy azóta is töretlen sikerrel hódítják meg látogatók tucatjait.

Ha még nem hallottad volna a nevet, a teamLab a digitális technológia és a hagyományos 3D terek kihasználásával, csodálatos interaktív élményt varázsol a látogatóknak. Ezzel milliókat vonnak bele a művészetbe, szerte a világon.

digitalart_teamlabMori Building Digital Art Museum Tokióban, az Odaiba negyedben található, és afféle Csodaországnak számít, hiszen nyitása óta kígyózó sorok várják a bejutást, ráadásul a folyamatosan változó installációk miatt, lehetetlen küldetés csak egyszer ellátogatni ide.

Legújabb, időszakos kiállításuk a tavasz köré épül, és a „Spirits of the Flowers”, vagyis a Virágok lelke nevet kapta. Az új digitális tárlat az áprilisban virágzó kínai csüdfű előtt tiszteleg.

sakura_teamlab3Az egyik leglátványosabb kiállításuk ellenben a „The Forest of Resonating Lamps”, azaz a vibráló lámpák erdeje, amely Japán legkedveltebb látványosságát, a cseresznyevirágzást ünnepli.

A sakura rózsaszínjében pompázó lámpák mellett más installációkat is tavasziasítottak, így az évszak színei mellett, szezonális virágok is helyet kaptak.

sakura_teamlab2
Az egyedülálló tavaszi kiállítások március és május között tekinthetők meg, és eltérő időpontban érnek véget, ezért látogatás előtt célszerű felkeresni a hivatalos weboldalt.

Forrás: Japan Today

All rights of the images, including the top image belong to TeamLab