Japán sokak számára a misztikum megtestesítője és a déli szigetekre, beleértve Okinawa-t ez duplán igaz. Csak kevesen merészkednek le a szigetország déli részére, ahol ha eddig azt hitted kiismerted Japánt, rájössz, hogy még csak a felénél jársz. Annak ellenére, hogy Okinawa ma már Japánhoz tartozik, megannyi kulturális és nyelvi különbség emlékeztet rá, hogy egykor ezen szigetek lakói teljesen különálló módon éltek.
2019. május 7-én 19 órától egy magyar házaspár beszél élményeiről a Sushi Sei Étteremben (1036 Budapest, Bécsi út 58.) hogy miként volt lehetőségük öt és fél évet eltölteni Japán Jamaikájában, avagy Okinawa prefektúrában, a déli szigeteken. Arról is beszámolnak, hogy mit tanultak meg és éltek meg a szigeteken töltött idő alatt, miben más és miben hasonló ez a kultúra a japánhoz.
Az előadókról:
Teodóra japán szakos diák volt, mikor megpályázta az első okinawai ösztöndíjat. Egy évet töltött nyelv szakos hallgatóként az okinawai Ryukyu Egyetemen, ahol az intenzív nyelvtanulás mellett az okinawai vallást és a sámánnők szerepét kutatta. A második ösztöndíjjal 4 évet töltött az Okinawai Művészeti Egyetemen textilfestéssel, kerámiával, festéssel és filmezéssel.
Hunor az okinawai katonai bázisokon talált munkát gépszerelőként, a szabadidejében a helyi dobosokkal gyakorolt, készített egy kürtőskalács-sütő gépet bicikli- és autóalkatrészekből és népszerűvé tette a magyar édességet a szigeten, illetve szigonypuskás halászként tarka trópusi halakat hozott haza vacsorára.
„Az okinawai élet az óceán szerelmeseivé tett minket, rengeteget kirándultunk a szigeteken autóval, hajóval, biciklivel, igyekeztünk a legeldugottabb partokra is eljutni és búvárkodni, szörfözni, halászni. Okinawa mind kulturálisan, mind természetileg egy különleges sarka a világnak, nagyon szerencsések vagyunk, hogy megismerhettük és szeretnénk továbbadni, amit megtanultunk róla.”
Tarts velünk áprilisi Japánspecialista Klubunk során, és ismerd meg Okinawa varázslatos világát egy finom vacsora közben!
Menü:
Előétel: Agedashi tofu
Leves: Hal erőleves (Suimono)
Főétel: Rafute bento
- Körtés misoban párolt sertés császár, kevert saláta sei szósszal,
- párolt zöldségek (nomono)
- maki válogatás (5 féle)
- rizs
- alga saláta (wakame sunomono)
Desszert: Mochi azuki babbal
Részvételi díj: 7.990 Ft
A jelentkezés véget ért, de hamarosan új Klub rendezvénnyel jelentkezünk!
A rendezvényen való résztvevők száma korlátozott (21 fő). Az eseményen azok vehetnek részt, akik kitöltötték a regisztrációs űrlapot és 2019. május 6-án 16.00 óráig befizették a részvételi díjat. A befizetés teljesíthető átutalással, vagy személyesen irodánkban készpénzzel, illetve bankkártyával. (A díjbekérőt a regisztrációt követően küldjük ki.) A rendezvényt minimum 15 fő jelentkezése esetén tartjuk meg! A rendezvény lemondására legkésőbb 2019. május 3. (péntek) 17 óráig van lehetőség, ezt követően a részvételi díjat nem áll módunkban visszatéríteni. Bármely kérdés esetén keressen minket a nikolett.nemeth@jtbhungary.com email címen.