Japán sokak számára a misztikum megtestesítője és a déli szigetekre, beleértve Okinawa-t ez duplán igaz. Csak kevesen merészkednek le a szigetország déli részére, ahol ha eddig azt hitted kiismerted Japánt, rájössz, hogy még csak a felénél jársz. Annak ellenére, hogy Okinawa ma már Japánhoz tartozik, megannyi kulturális és nyelvi különbség emlékeztet rá, hogy egykor ezen szigetek lakói teljesen különálló módon éltek.

2019. május 7-én 19 órától egy magyar házaspár beszél élményeiről a Sushi Sei Étteremben (1036 Budapest, Bécsi út 58.) hogy miként volt lehetőségük öt és fél évet eltölteni Japán Jamaikájában, avagy Okinawa prefektúrában, a déli szigeteken. Arról is beszámolnak, hogy mit tanultak meg és éltek meg a szigeteken töltött idő alatt, miben más és miben hasonló ez a kultúra a japánhoz.

Az előadókról:

Hunor_Teodora_720_410

Teodóra japán szakos diák volt, mikor megpályázta az első okinawai ösztöndíjat. Egy évet töltött nyelv szakos hallgatóként az okinawai Ryukyu Egyetemen, ahol az intenzív nyelvtanulás mellett az okinawai vallást és a sámánnők szerepét kutatta. A második ösztöndíjjal 4 évet töltött az Okinawai Művészeti Egyetemen textilfestéssel, kerámiával, festéssel és filmezéssel.

Hunor az okinawai katonai bázisokon talált munkát gépszerelőként, a szabadidejében a helyi dobosokkal gyakorolt, készített egy kürtőskalács-sütő gépet bicikli- és autóalkatrészekből és népszerűvé tette a magyar édességet a szigeten, illetve szigonypuskás halászként tarka trópusi halakat hozott haza vacsorára.

„Az okinawai élet az óceán szerelmeseivé tett minket, rengeteget kirándultunk a szigeteken autóval, hajóval, biciklivel, igyekeztünk a legeldugottabb partokra is eljutni és búvárkodni, szörfözni, halászni. Okinawa mind kulturálisan, mind természetileg egy különleges sarka a világnak, nagyon szerencsések vagyunk, hogy megismerhettük és szeretnénk továbbadni, amit megtanultunk róla.”

Tarts velünk áprilisi Japánspecialista Klubunk során, és ismerd meg Okinawa varázslatos világát egy finom vacsora közben!

Menü:

Előétel: Agedashi tofu

Leves: Hal erőleves (Suimono)

Főétel: Rafute bento

  • Körtés misoban párolt sertés császár, kevert saláta sei szósszal,
  • párolt zöldségek (nomono)
  • maki válogatás (5 féle)
  • rizs
  • alga saláta (wakame sunomono)

Desszert: Mochi azuki babbal

Részvételi díj: 7.990 Ft

A jelentkezés véget ért, de hamarosan új Klub rendezvénnyel jelentkezünk!

A rendezvényen való résztvevők száma korlátozott (21 fő). Az eseményen azok vehetnek részt, akik kitöltötték a regisztrációs űrlapot és 2019. május 6-án 16.00 óráig befizették a részvételi díjat. A befizetés teljesíthető átutalással, vagy személyesen irodánkban készpénzzel, illetve bankkártyával. (A díjbekérőt a regisztrációt követően küldjük ki.) A rendezvényt minimum 15 fő jelentkezése esetén tartjuk meg! A rendezvény lemondására legkésőbb 2019. május 3. (péntek) 17 óráig van lehetőség, ezt követően a részvételi díjat nem áll módunkban visszatéríteni. Bármely kérdés esetén keressen minket a nikolett.nemeth@jtbhungary.com email címen.