A tálalás egy kiemelten fontos szempont a japán chef-ek, a vendéglátás számára. Az egyik leglátványosabb technika „tsurumori” néven ismert, mely két szó összetételéből, a daru (tsuru) és az elrendezés (mori) szavakból áll. A lényege, hogy a chef sashimi-t, vagyis hal szeleteket rendez el a tányéron, széttárt szárnyú darut formálva a fehér szeletekből. Egy Instagram felhasználó, mikyou (@mikyoui00) is látott fantáziát a művészet ezen formájában, ezért elkezdte feltöltögetni saját kreációit a népszerű közösségi oldalra. Minden egyes alkotása szemet gyönyörködtető, de közben az ízlelőbimbókat sem hagyja parlagon, ráadásul frissen, a Seto Beltengerből kifogott halakból készül.

Kezdetben hagyományos tsurumorival próbálkozott, majd inkább fiatal női alakokat formázott meg a sashimi szeletekből, kimondottan egyedi módon.

A művész képzeletének semmi sem szabott határt, egyre többször jelentek meg munkái között ismert alakok, Disney hercegnők.

Azt gondolnánk igen költséges lehet ezen alkotásokat létrehozni, de a művész saját bevallása szerint egy kis helyi üzletben vásárolja a friss halat, Matsuyama-ban. Gyakran használ hagyományosabb hozzávalókat, mint a tonhal vagy a lazac, de az amberjack, a hering és egyéb tengergyümölcsei is tányérra kerülnek, hogy ideális szín- és fényjátékot érhessen el.

Minden egyes darabka pálcikával kerül a helyére, hogy a művész minél kevesebb alkalommal érjen puszta kézzel az ételhez, és ezzel elkerülje az íz romlását. Bár az alkotások valóban gyönyörűek, az ételt nem pazarolja el, minden falat elfogyasztásra kerül a családja társaságában. A legtöbb alkotás teljesen egyedi darab, de olyan design is előfordul, mely egy ismert anime karakter vagy más, népszerű szereplő előtt tiszteleg.

Super Mario témájú műve kockákra vágott sashimi darabkákból készült, amivel kifejezetten eltér a többitől.

Forrás: SoraNews24