A lilaakác (wisteria) Kínában és Japánban is őshonos kúszónövény, melyet ofuji néven szintén gyakran emlegetnek. Országszerte több rendkívüli lilaakác kertet találhatunk, ahol megcsodálhatjuk ezen mesés növényeket.

A cseresznyefák virágzása Japán nagy részén, április végéhez közeledve már lezajlott – kivéve persze a hűvösebb, északi régiókat. Ezzel a staféta a lilaakácokhoz kerül, melyek éppen ebben az időszakban borulnak virágba, bizonyos fajtái pedig hatalmas méreteiből adódóan grandiózus látványt nyújtanak. A Tochigi prefektúrában található Ashikaga parkban közel 1.100 négyzetméter területen, egy igazán különleges akác fajtában gyönyörködhetünk: egy 150 éves ofuji-ban. Lila színben pompázó virágai kivételesek, ahogy a napfény megvilágítja őket, azonban éjjel sokak szerint még lenyűgözőbbek. Az ofuji ráadásul nem az egyetlen lilaakác fajta, hiszen csak az Ashikaga park területén több mint 350 wisteria fajta keveredik, színek valódi kavalkádjában. Némely virágalagutat alkot, és akár 80 méter hosszan is elterül, így a látogatók egy kellemes sétát is tehetnek alatta.

japan_akac3

japan_akac2

A különböző színű virágok eltérő időben a legszebbek: a púder színű akácot példának okáért április közepétől a hónap végéig érdemes megtekinteni. Az ofuji fajta miatt egy kicsit később, április végén vagy kora májusban-, míg a fehér akác miatt kora májusban célszerű felkeresni a parkot. Ha kifejezetten az arany színű akác miatt látogatnál ki, akkor pedig célszerű május eleje és közepe között utaznod.

japan_akac1

japan_akac5

japan_akac7

japan_akac8

A park általában este 6-ig várja a látogatókat, de május 12-ig egészen este 9-ig nyitva tart, így az esti megvilágított virágokról sem maradsz le.

A belépő nappal 900 jen, éjjel pedig 600 jen.

Forrás és képek: SoraNews24