Kétségkívül az egyik legizgalmasabb módja Japán bejárásának a shinkansen vonat, a Japan Railways (JR) pedig előszeretettel újítja szuperexpressz vonatait speciális témájú külsővel, hogy biztosan felejthetetlen élményben legyen részük az utasoknak. Az elmúlt években többféle, rajzfilm vagy anime előtt tisztelgő vonattal hozakodtak elő; volt már Hello Kitty-s rózsaszín shinkansen és Evangelion témájú, de hamarosan üzembe helyezik a legelső Disney-s shinkansen vonatot is, melyen Mickey egér lesz látható.

hello kitty shinkansen

evangelion shinkansen

mickey eger shinkansen

A szlogen szerint („Go! Waku Waku Trip with Mickey”) az új vonattal kalandozhatsz egyet Mickey egérrel és waku waku-ban, vagyis mókás és izgalmas utazásban lehet részed. Az új vonat összesen 6 kocsiból áll majd, és mindegyiket egy, a nyári utazását töltő Mickey egér figura díszíti – természetesen hagyományos, a japán nyárra jellemző vonásokkal, például görögdinnyével, vagy az onsenekben használt mosdótállal. A külső mellett a belső kialakításnál is ügyeltek a téma továbbvitelére, így az ülések fejtámláján is megjelenik Mickey egér egy olyan szalmakalapban, amit jellemzően a japán gyerekek viselnek a napsugárzás ellen a nyári szünet alatt.

mickey eger shinkansen_kulso

mickey eger shinkansen_belso

Természetesen a limitált kiadású szuvenírek sem maradhatnak el, melyeket a vonaton és az állomásokon egyaránt megvásárolhatnak az utasok. Vehetünk Mickey egeres pénztárcát, füzeteket, táskát és egyéb ajándéktárgyakat.

mickey eger shinkansen_szuvenirek

A kampány fő üzenetéhez híven, valóban messzi tájakra kalauzol minket, ugyanis nem a tokiói Disneyland-be, vagy a Disney Sea-be juthatunk el, hanem elindulhatunk egy kalandra Kyushu szigetére. A speciális vonatot a JR Kyushu üzemelteti, mely a Kagoshima vonalon közlekedik: ez az útvonal köti össze Kyushu legnagyobb városát, Fukuokát (Hakata Station) a sziget déli részén fekvő Kagoshimával (Chuo Station), miközben Kumamoto városán is keresztül halad.

Az új shinkansen vonat május 17-től indul útjára, és nagy valószínűséggel legalább a nyár végéig, szeptember elejéig utazhatunk rajta.

Forrás: SoraNews24

Képek: JR Kyushu