Pihenj egyet a pázsiton, miközben elmajszolsz néhány finom falatot, és mindezt anélkül, hogy ténylegesen ki kelljen ülnöd a szabadba.

Ahogy az idő egyre kellemesebbé válik, sokan szívesen töltik idejüket a szabadban. Pont emiatt, kész tömegek telepednek ki a parkokba, és nem egyszerű egy talpalatnyi területet találni, ahova lehorgonyozhatnánk a családdal vagy éppen a barátokkal. Ha mégis a zöldbe vágyunk, hogy növények és virágok között költhessük el uzsonnánkat, de közben kerülnénk a tömeget, vagy csak nem kívánunk leégni a napon, megérkezett rá a tökéletes megoldás. Az élményért elég a japán fővárosig eljutni, ahol a népszerű Harajuku kerületben találjuk a Fruit Picnic nevű helyet. Az épület kívülről teljesen átlagosnak tűnik, de belülről igazán lenyűgöző élményben részesít.

fruitpicnic2

A lépcsőn lesétálva elsőként egy hagyományos kávézó enteriőr fogad, de kicsit beljebb egy piknikezős rész került kialakításra, székek helyett párnákkal, virágos boltívvel és temérdek nyalánksággal – többek között eperrel.

fruitpicnic3

fruitpicnic4

Mivel Japánban az eper és sok más gyümölcs is kimondottan drágának számít, igazi édennek minősül a hatalmas tál eper, mellyel megtölthetjük a hasunkat.  Emellé, hogy még inkább piknik hangulatot kölcsönözzön, önkiszolgáló jelleggel teát és kávét is tölthetünk magunknak. A hideg italokhoz műanyag palackokat, a forró italokhoz pedig teás kannát biztosítanak.

fruitpicnic5

fruitpicnic6

A délutáni tea készletet sem érdemes kihagyni, melyben 3 emeleten ízléses finomságokat helyeztek el: szendvicsek, sütemények és gyümölcsválogatás várja a vendégeket.

fruitpicnic7

fruitpicnic8

A pihentető teadélutánt 90 perc erejéig 3.480 jenért (kb. 9.050 Ft) próbálhatjuk ki, ami a város egyik legnyüzsgőbb kerületében méltányos összegnek bizonyul. Azonban, érdemes foglalást intéznünk még a látogatásunk előtt, ha szeretnénk elkerülni a várakozást.

fruitpicnic9

A hagyományos kávézói menüben az édességkedvelők biztosan rábukkannak majd kedvencükre, hiszen fagylaltok, jégkásák és epres parfék közül válogathatnak kedvükre. A Fruit Picnic (Harajuku Omotesando) 11 és este 9 óra között látogatható.

Forrás: SoraNews24

Photos: © SoraNews24